Krajcárkeselyű: Szerencsétlen hülye vagyok, nem ártatlan!

lonaka1 Inkább kussoltam volna!

 

 

Miért van veszélyben az ellenzék a választáson, avagy az őszinte megbánás esete Vácott?

Az őszinte megbánás azzal válik hihetővé, ha az elkövető az okozott kárt jóváteszi. Politikusoknál ez úgy indul, hogy kiszáll minden közfunkciójából, ezzel természetesen megbocsájtást is nyerhet.

Na persze ilyenről szó sincs városunkban. Itt az a módi, hogy mellet döngetve, nagy pofával fröcsögnek az őket bírálókra gátlástalan helyi közpénzpiócáink és seggnyalóik. Vegyük szép sorjában a főszereplőkkel, kezdjük az aktuálisabb témával, Kiss Zsolttal.

Ez az szerencsétlen a helyett, hogy kussolna, meghúzná magát, esetleg önkritikát is gyakorolna a szobája négy fala között mit csinál? Kiáll, és világgá ugatja, hogy ő a szerencsétlen meghurcolt, most aztán minden alól tisztázva van, de mindenki más bűnös, aljas lejárató!

Persze semmi alól nincs tisztázva, ügye megy tovább, és azt a történelmi helyzetet sem veszi észre korlátoltságában, hogy jövőre választás lesz, és az a több tucat valóban baloldali (na nem olyan látszólag baloldali, de valójában magát bárhova eladni képes senkiháziakról beszélünk, mint ő) volt MSZP vezető, biztos, hogy legalább a választás befejezéséig nem kívánt volna nagyobb feneket keríteni a pártpénz ügynek, hiszen kormányváltást szeretnének.

Lehetett volna akár egy diszkrétebb tájékoztatás, pl. az ügyészség most úgy gondolja, nincs elég bizonyíték ellenem, de várjuk meg a végét, addig is segítem a nyomozást stb. Mindezt meglehetősen szerényen. De nem ez volt ám! Hanem hatalmas arccal, ismét azok ellen ágálva, akiknek a hamis aláírása ott szerepel a bizonylatokon hazudozik arról, hogy ártatlan, mint a ma született bárány. Buzdítva ezzel internetes kommentökreit és véleménymarháit is ellenfelei gyalázására. Pedig ezek a "megmondóemberek" hozzászólásaikkal csak ártanak kedvencüknek!

Kiss Zsolt magatartásával sokat el is ért, azonnal egybekovácsolta a megbántott volt vezetőket, akik most már egységesen fognak fellépni az ügy végleges tisztázása végett. Mi várható?

Mindenki ismeri Kabos Gyulától ezt a mondatot, melyet a Hyppolit a lakáj című filmben mondott el: "A hagymát is hagymával eszem!".

Ezek a volt helyi elnökök addig fognak menni, még igazukat be nem bizonyítják, a hatóságok munkájában természetesen bízva - a puskaport azonban szárazon tartva. Ha véletlen bármilyen nem a valóságnak megfelelő döntés születik, megfellebbezik, és ha azt is elutasítják az is meg lesz támadva. Mint ahogy kiváló színészünk is hagymával eszi a hagymát. Egyébként ennek a valószínűsége elenyésző, biztosak vagyunk benne, hogy tisztességgel ki lesz vizsgálva a bűncselekmény. Na ezt érte el Kiss Zsolt, a Krajcárkeselyű. Borítékoljuk, hogy veszteni fog!

A másik díszpéldányról, Ferjancsics Lászlóról már annyiszor írtuk le viselt dolgait, hogy most felesleges újra felemlegetni (majd a kampány alatt sokszor), de önkritikát gyakorolni ő sem tud. Ez a figura remeg a közpénzért, és elvakultságában már azt sem veszi észre, sikerült a város lakosságának egyhangú megvetését kivívnia. Ebben persze szerkesztőségünknek komoly szerepe van, de biztosíthatjuk Pénzhiénánkat arról, hogy számára elképzelhetetlen mélységekig ástunk már le. Haladunk tovább, a polgárok hamarosan értékes tényeket ismerhetnek meg.

Arról is megfeledkeznek az urak, hogy ez egy kisváros, szinte mindenki ismer mindenkit. Egy spicces állapotban eleresztett dicsekvés egyes városi munkákról termékeny talajra hullhat. Képzeljenek el egy olyan kellemetlen szituációt, hogy a rendőrség rendelkezik olyan információkkal, hogy mennyibe kerül ténylegesen a munka, mennyi a haszon, és persze mennyi a "járulékos költség". Ha az igazságügyi szakértő ugyanezt állapítja meg, amit a fellengzős dicsekvés (nyilván bizonyítékkal megtámogatva) hangoztat, bizony komoly következményeket von maga után, rácsosházat. És persze itt is mérvadó a "hagymát is hagymával eszem" jellegű kitartásunk, különös tekintettel arra, hogy több ügyet is jeleztünk a hatóságoknak.

De, hogy ne érjen minket az a vád, hogy nem vagyunk konstruktívak, segítünk is Matkovich Ilonának, mai cikkünk harmadik szereplőjének. A jövőben minden egyes városi beruházást szakértőinkkel beáraztatunk, és oldalunkon közzé is tesszük. Hozzáértő olvasóink véleményét figyelembe véve természetesen korrigáljuk, ha hibázunk. Elsőnek a Márvány-tér költségeit számoljuk ki.

Minden esetben, ha a sajátunktól feltűnően eltérő árazás következik be, feljelentést teszünk. Úgy, ahogy 2014 óta tagjaink (akik akkor még nem a VáciVilág, vagy a Váci Szívvel keretei között tevékenykedtek) eddig is megtették, ha gyanús ügyet tapasztaltak. Megjegyezni kívánjuk, hogy most az önkormányzat által is vizsgált témákban (pl. foci, uszodai lopós) mi már évekkel ezelőtt megtettük a bejelentéseket, illetve 2019-ben Csereklye Károly a polgármesternek is jelezte ezeket. Persze Mutyicacicát akkor ez nem érdekelte. Jelezzük azt is, ha továbbra sem születik meg az önkormányzat részéről fociügyben az érdemi intézkedés, január hónapban mi fogunk lépni az ezt elmulasztók felelősségre vonásának érdekében. Mert mi komolyan vesszük a korrupció elleni harcot!

Matkovich Ilona az utóbbi időben egyre többször kifogásolja Csereklye Károly képviselő "viselkedését", legutóbb már ügyrendi bizottság összehívásával fenyegetve. De komolyan, azt hiszi, ezzel elhallgattathat bárkit is? A dolognak van egy másik oldala is, mégpedig az, hogy ilyen erőteljes megszólalások akkor hangzanak el a politikai szereplőktől, ha ellenfeleik semmibe veszik őket. Ilyen például a lapunk által sokszor idézett, a parlamentben Hadházy Ákos által felmutatott tábla, amit mi nem bírálunk, hanem teljesen megértünk!

lonakafaszat

Csereklye Károly esetében ugyanez a helyzet. A képviselő 30 éves pályafutása alatt korrupcióval szóba sem hozható, vele szemben pedig a cégtemetős Matkovich, a 30 milliós Ferjancsics, és a pártpénzes Kiss Zsolt ossza az észt. Matkovich nem ad szót Csereklyének, vagy belefojtja, gúnyosan reagálja le észrevételeit, közadatkéréseit figyelmen kívül hagyja, elodázza. Mit vár ezek után? Minden erőteljesebb hangú fellépés az ő magatartásának következménye. És ez csak fokozódni fog!

Kezdeti témánkhoz visszatérve, ezért van nagy bajban az ellenzék a körzetben. A legfrissebb közvéleménykutatások növekvő Fidesz-előnyt mutatnak (persze ilyenkor jön a duma, hogy nem közvéleménykutatást, hanem választást kell nyerni - csak sohasem sikerül), és az egyébként is nehéz választókerületben Matkovich ilyen figurákkal és ilyen hozzáállással csökkenti minimálisra Inotay győzelmi esélyeit. Lelke rajta.

Tekintettel arra, hogy azt vesszük észre a magába nézés és racionális döntések helyett valóban a más lapok által jelzett "Frau Dafke" magatartás jellemző rá, mi is "dafke" kampányt indítunk. Ehhez kölcsön vesszük a Hadházy Ákos tábláját, így nem érheti a szerkesztőséget az a vád, hogy közönségesek vagyunk (persze az sem érdekelne minket), hiszen ellenzéki ötletet használunk fel. Minden egyes cikkünkben szerepelni fog a tábla, rajta az Összefogás választási ígéreteivel, mindig megszólítva az azt közzétevő képviselőt. Kezdjük tehát a polgármester asszonnyal, és legnagyobb víziójával:

 lonaka1

Jó lenne, ha válaszolna, mert ha mi keressük a válaszokat, lassan rajta fog röhögni az egész város. Persze ezt is úgy kommunikálná, amerre megy, mindenki mosolyog....

Folytatjuk.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia