Előválasztás: Inotay "hatalmas" fölénye ..... esti fény!

bestiarium 15 Madarat tolláról, embert barátjáról...

 

 

Lezajlott az előválasztás, a tisztesség kedvéért azzal kell kezdenünk, hogy elismerjük, nem gondoltuk volna, hogy Ferjancsiccsal és Kiss Zsolttal a háta mögött Inotaynak egyáltalán esélye van a győzelemre, de vannak még csodák. Matkovich bejegyzése ugyanakkor nem kicsit túlzott ismét: "Egész héten zajlik, tényleg ünnepnek éljük meg a hatalmas érdeklődést és részvételt. Sokat dolgozunk a sikerért. Szerdán kiderül, eleget tettünk-e azért, hogy az általunk támogatott Inotay Gergely – akit esélyesnek tartunk Rétvári Bence leváltására – győz-e az előválasztáson." Az egy más kérdés, hogy egy 35 ezres város és egy 4500 fős település jelöltje között 350 szavazat különbség van a nyolcszoros lakossági lélekszám ellenére (Inotay 2766 - Juhász 2416), valamint összesen 5705 voks érkezett az előválasztásra úgy, hogy Rétvári 27.559 szavazattal nyert 2018-ban, de ha kicsi és savanyú is, akkor is a miénk az eredmény.

A problémákat viszont látjuk előre. A jövő évi választás ebben a körzetben Ferjancsicsról és Kiss Zsoltról fog szólni. Eddig a helyi konzervatív média legfeljebb átvette a VáciVilág cikkeit, vagy megírta a Váci Szívvel kifogásait Ferjancsiccsal és udvartartásával kapcsolatban, önálló ellenkampányt viszont ezekkel a tényekkel nem folytatott. Az országos sajtó részben a választások közötti nyugalmasabb időszak miatt, részben a VáciVilág szerkesztőségének a nagyobb hírverést nem támogató magatartása miatt pedig a hírekről részleteiben nem számolt be.

Most azonban kampány lesz, Inotay célpont lett, fogást politikai ellenfelei ott fognak rajta keresni, ahol találnak is. A két kompromittálódott alpolgármester pedig tökéletes lehetőség erre.

Biztosak vagyunk benne, ha semmi mást nem tesznek, mint például Ferjancsics politikai pályafutásának és gazdasági tevékenységének részleteit, kiemelve a Velencei-tavi korrupciós akciót, tudatosan és többször nyilvánosságra hozzák, olyat rombolnak Inotay megítélésén, mely ellen nem tud védekezni. Érvényes ez Kiss Zsolt ügyeire is. Véleményünk szerint a jelzett kis szavazatkülönbség már most is ennek köszönhető.

Minden emberi értékrenddel ellenkezik az, hogy a konzervatív oldal és a korrupció legnagyobb ellenségének egy olyan figura mutatja magát, akihez a rendszerváltás utáni helyi közélet legdurvább korrupciós ügye tartozik. Biztosak vagyunk benne, hogy Ferjancsicsról a választások közeledtével mindenki fogja látni, hogy mi is valójában: nem a városért tenni akaró lokálpatrióta élharcos, hanem kizárólag a saját hasznát néző, ha kell a város érdekei ellen is menő (pl. kórházeladás) megélhetési "politikus". Nem lepődnénk meg, ha egyre több sötét ügye derülne ki a jövőben. Nem véletlen a neve, igazi Pénzhiéna.

Persze Kiss Zsolt méltó társa ebben. Véleményünk szerint gyanúsítása bírósági tárgyaláson fog kiteljesedni, és ez a választások idejében már aktuális is lehet. Meg kívánjuk jegyezni, nincs ebben semmi politikai szándék. A rendőrség szerint (és persze szerintünk is) egész egyszerűen lopott. A többi süket duma. Ő a Krajcárkeselyű és nem más.

Természetesen mi továbbra sem kívánjuk eltitkolni véleményünket: mindkettő, a saját oldalát is többszörösen eláruló élősködőnek távoznia kell a közéletből, ezt sokszor és egyre hangosabban jelezni is fogjuk. Ezek az emberek nem "ellenzéki" képviselők, csak belebújnak abba a szerepbe, a pártlogók adta védelemben (és persze Matkovichban) bízva, közben zabálják fel a közpénzt Önök elől! Meggyalázzák ezzel azokat a baloldali szavazókat is, akik a győzelemben bízva adják le voksukat. Álláspontunk egyértelmű: ezekkel semmit, még a kormányváltás érdekében sem!

A választás Matkovich kezében van, ő dönti el, miről fog szólni a közélet a választásokig. Érdemi kommunikáció a körzet és a város jövőjéről, vagy a Pénzhiéna és a Krajcárkeselyű ügyeinek hétről-hétre való felelevenítése. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az előválasztás során az összes botrányos politikus elbukott, tehát a szavazók a megtisztulást választották. Talán Vácott is el kellene kezdeni.

Inotay viszont eredményt ért el, ezért ideiglenesen kirakjuk a Bestiáriumból. Persze, ha ismét meglátjuk a Pénzhiénával azonnal visszakerül. Azért javasoljuk, gondolkozzon el a képen, helyzetét tökéletesen tükrözi.

bestiarium 15

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia