Nyilatkozat Csereklye Károly bántalmazásáról

verekedes Felszólítjuk városunk összes képviselőjét...

 

A „Váci Szívvel Választási Mozgalom” tagjai megdöbbenve szembesültek azzal a történéssel, hogy 2021.04.30-án péntek délután F. Attila, korábbi polgármester, újságban nem leírható szavak kíséretében fizikálisan, tettlegesen bántalmazta városunk önkormányzati képviselőjét, Csereklye Károly urat, mert nem kívánta átvenni az általuk utcán osztott szórólapot. A leghatározottabban elítéljük az elkövetett erőszakot!

Ennél még szomorúbb, hogy F.Attila pártjának jelenlévő elnöke K. István, aki a szórólapot osztotta, mindezt néma szemlélőként hagyta, tűrte és közbe avatkozás nélkül végig is nézte.
Mindkét cselekmény, az aktív elkövetés és a passzív, közömbösen végig néző szemlélés is önmagában elítélendő magatartás, bármely párt képviseletében eljáró személy is legyen az elkövetésben az érintett.
Sajnálatos , hogy a mai napig sem az elkövető személyek részéről, sem pártjuk részéről még egy bocsánatkérés sem hangzott el.
Egy ilyen helyzetben, politikai hovatartozás nélkül, az emberi tisztesség és együtt élés szabályai alapján minimum egy nyilvános bocsánatkérés, az érintett párt részéröl pedig egyértelmű elhatárolódás az, ami elvárható alap követelmény emberi mivoltunk megőrzése érdekében.
Ez az incidens egy ember személyének méltatlan és megengedhetetlen sérelmén messze túlmutatóan egy olyan közösségi értékrendeket romboló cselekmény,amit nem szabad válaszadás nélkül hagyni.
Ugyan így megdöbbentő, hogy bár a történtekről a város „felelős” vezetői, képviselői közül legtöbben rövid időn belül értesültek, nyilvánosan a mai napig sem a Polgármester Asszony, sem egyetlen képviselő sem ítélte el a történteket. Ennek hiánya súlyos etikai kérdéseket vet fel, hiszen „…a hallgatás beleegyezést jelent….”. Vagy, ahogy egyik költőnk írta: „….bűnösök közt cinkos, aki néma….”. /igaz, Matkovich Ilona másnap, magán emberként telefonon felhívta Csereklye Károly urat és érdeklődött az egészségi állapota felől, de semmilyen hivatalos állásfoglalást azóta sem tett/.
Mindezek után sajnálattal kell szembesülnünk azzal a kérdéssel, hogy vajon milyen értékrendet képviseltek az elmúlt években a városunkat vezető emberek és vajon milyen értékrendet képviselnek a városunkat most vezető emberek?
Mivel meggyőződésünk, hogy egyes emberek inzultálása megfelelő ellenreakciók hiányában még súlyosabb eseménysor kezdete lehet, ezért felszólítjuk városunk összes képviselőjét, Matkovich Ilona polgármestert, hogy nyilvánosan és a leghatározottabban ítéljék el a történteket és határolódjanak el ettől az erőszakos magatartás formától, aminek tanúi lehettünk ezen esemény kapcsán.

vaciszivvellogo

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia