Képes-e jó irányba változni a szivárvány koalíció?

vaciszivvellogo A válasz alapja a testület 2021-es munkaterve

 

A sok jogos kritika után év végén, a jövő évre készülve, fel kell tennünk ezt a kérdést.

A kérdésre adandó válasz dokumentált alapja a testület 2021-es munkaterve.
Ennek elkészítéséhez lehetett javaslatot tenni.
A Váci Szívvel mozgalom élt ezzel a lehetőséggel, 11 pontos javaslatot tett. Ez egyben teszt is volt, hogy a fördősi időszakhoz képest van-e előre lépés, illetve komolyan gondolták-e a választási programjukban megfogalmazottakat? A dolog pikantériája, hogy az előző ciklusban 2015-ben Ferjancsics László több munkatervi javaslatot tett, 2016-ban és 2017-ben Matkovich Ilona 9-9 javaslattal élt. Fördős úr Matkovich Ilona felháborodása ellenére, ahogy Ferjancsicsnál is, egyet sem vett figyelembe, mind elutasításra került.
Ezek után természetesnek és logikusnak is tűnne, hogy a változást ígérő új vezetés másképpen cselekszik azokban a helyzetekben és kérdésekben, amit ők maguk korábban, ellenzékben ülve sérelmeztek. Nézzük tehát meg, mi is változott? Nos, semmi. Akik az előző ciklus vezetésének hibáztatásával nyertek, ugyanúgy viselkednek, amint a lejáratódott és általuk is rendszeresen kritizált elődök: egyetlen javaslatunkat sem vették figyelembe, s indokolás sem volt az elutasításukra. Ugyanakkor, a már tőlük megszokott „piár mindenek felett” stílusban pofátlanul azt állítják a dec. 15-i hivatalos közlésükben, hogy a 2021-es munkaterv a beérkezett javaslatok alapján került összeállításra.
A dolog pikantériája, hogy a Váci Szívvel mozgalom képviselője, Cserekelye Károly úr által benyújtott munkaterv több mint felében, 6 pontjában teljes egészében megegyezik a saját választási programjukban szereplő ígéretekkel. Vagyis a saját ígéreteik megvalósítását kértük, de még azt sem vették fel a 2021-es év munkatervébe. Ezek után jogos a kérdés: Mi az üzenete annak, hogyan kell értelmezni azt, amikor a saját választási ígéreteiket sem veszik fel az éves munkatervbe? Vagy rájuk is igaz a mondás „…..elvtársak, figyeljünk arra, hogy a saját propagandánknak ne dőljünk be…”. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a következő választási vállalásaik: bérlakás program, külterületi gyűjtőutak leaszfaltozása, Tiszta levegőt Vácon is program, hulladékudvar, váci Dunaparti szabadstrandok, művelődési ház felújítása ténylegesen csak szavazat gyűjtő reklámfogás volt.
E magatartásukkal is bizonyítják, hogy a választási programjuk csupán csak népámítás volt, olyan üres szavak, amelyeket nem követnek tettek. Viszont volt amit nem ígértek, de megtették: pl. 3 alpolgármester és egy tanácsnok.
Persze erre mondhatná valaki, hogy ez biztos azért van így, mert annyi minden más megvalósítandó ígéret került a munkatervbe, hogy ezekre már nem jutott lehetőség, majd jövőre. Igen ezt logikusan mondhatnák is, de csak addig, amíg meg nem nézzük, hogy akkor mit is, milyen feladatot kívánnak majd a sok-sok ígéretből elvégezni majd az előttünk álló évben a képviselő urak? De ilyet nem találunk, mivel az elfogadott munkaterv lényegében a kötelező, ill. az évről-évre ismétlődő szokvány, vagyis úgy tűnik, nem csak az ígéreteiket felejtették el, de dolgozni sem nagyon akarnak.
Az már hab a tortán, hogy a püspökség javaslataira sem reagáltak, ill. a javasolt váci járványügyi helyzetet sem tervezik napirendre tűzni?!
Javasoltuk, azt is, hogy történjen meg a jelentős váci foci és kézilabda sportberuházások áttekintése is. Ebben sem volt partner a polgármester asszony, pedig ezek a már említett nem önkormányzati beruházások, az önkormányzat jövő évre tervezett igen szerény 270 milliós fejlesztésének többszörösét jelentik. Mi folyik itt? Mi az oka ennek az érdektelenségnek? A lényeglátás hiányzik, vagy a sport iránti érzéketlenség munkál a városvezetésben? Vagy csak még mindig nem jöttek rá, hogy a képviselőség egy felelősség teljes, másokért végzendő munka és nem egy, ki tud szebben üres szavakat dobálni játék? Mindenesetre, amit ez idáig láttunk, az semmivel sem több, vagy különb leváltott elődeik produkciójánál.
Ezek után mit várjunk, mit várhatunk a 2021-es önkormányzati évtől?

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia