Elsöprő történelmi győzelmet aratott az Összefogás

mat Elsöprő történelmi győzelmet aratott az Összefogás

 

A váci részvételi arány magasabb az országos átlagnál, ami 48,57 százalék volt, míg városunkban a nem végleges adatok szerint a választók csaknem ötven százaléka adta le voksát. Információink szerint mindenütt zavartalanul zajlott a szavazás és a számlálás is gyorsan megtörtént – írja a vaci-naplo.hu.

A város új polgármestere Matkovich Ilona lett, aki 5597 szavazatot kapott, míg az eddigi városvezető, Fördős Attila 3880-at. A nagy különbség jelzi, hogy a polgárok elégedetlenek a település fejlődésével és azzal, ahogy a munka eddig az önkormányzatban zajlott. Ezt jelzi, hogy még a harmadik helyezett aspiránsra, Vásárhelyi Tamásra (független) is 2165-en szavaztak, dr. Néveri Istvánra (független) 1538-an, dr. Csereklye-Klapwijk Krisztinára (Mi Hazánk) pedig 388-an.

A képviselőtestületben az Összefogásnak kényelmes, kétharmados többsége lesz, hiszen a tíz egyéni helyből kilencet megszereztek, csak Mokánszky Zoltán tudta megismételni korábbi teljesítményét az eddigi kormányzó Fidesz-KDNP pártszövetségből, ő nagy fölénnyel, mintegy 200 szavazattal előzte meg a 7-es választókörzetben az Összefogás jelöltjét, Zöldi Pétert.

Nagyon szoros a küzdelem az 1. számú választókörzetben, a nemhivatalos adatok szerint ott Kászonyi Károly (Összefogás) a befutó, ám az ő előnye mindössze 5 szavazat az eddigi képviselő, Kriksz István (Fidesz-KDNP) előtt. Várhatóan újraszámolják a voksokat.

A városi képviselőtestületet tehát Matkovich Ilona vezeti a következő öt évben, tagjai: Kászonyi Károly (Összefogás), Jess Kinga (Összefogás), Inotay Gergely (Összefogás), Ferjancsics László (Összefogás), Fehér Zsolt (Összefogás), Kiss Zsolt (Összefogás), Mokánszky Zoltán (Fidesz-KDNP), Tótváradi-Nagy Bence (Összefogás), Molnár Nándor (Összefogás), Rozmaring Sándor (Összefogás), listán pedig Csereklye Károly (Vác Városért Választási Egyesület), Fördős Attila (Fidesz-KDNP), Pető Csilla (Fidesz-KDNP) és Pető Tibor (Fidesz-KDNP).

Az új testületnek harminc napon belül meg kell tartania alakuló ülését. 

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia