A saját körzetébe teleportáltatta a játszóteret a Fideszes képviselő Vácon

vacdronvideo Másfélmillió forintjába került a váci önkormányzatnak

 

 

Másfélmillió forintjába kerül a váci önkormányzatnak, hogy a Damjanich utcából átköltöztessen egy játszóteret a Fürj utcába. Az ezzel kapcsolatos előterjesztést a képviselő-testület egyik fideszes tagja, Balkovics Péter nyújtotta be, aki történetesen éppen abban a körzetben indul a párt színeiben az október 13-i választáson, ahová a Fürj utca is tartozik.

Idén szeptember 19-én, a Pest megyei város képviselő-testületének ülésén Balkovics Péter kezdeményezte egy játszótérnek az áthelyezését. Nem kampánycéllal – mint felvezette a 23. napirendi pont témáját a jegyzőkönyv szerint, hanem arra hivatkozva, hogy a Damjanich utcai játszótér rossz helyen található.

A szelektív hulladékgyűjtő sziget és forgalmas főút mellett elhelyezkedő játszótéren szórakozó gyerekek ugyanis „megkapják” az elhaladó gépjárművek kipufogóiból kibocsátott anyagokat és a közelben lévő italbolt teraszáról „a nézéssel, járással, csípőjének ringása dallamokra tudnak hintázni, játszani.” Ezzel indokolta azt Balkovics, hogy a gyerekparadicsom sokkal jobb helyen lenne a Fürj utcában. Ami teljesen véletlenül fideszes képviselő körzetében található.

A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság azzal támogatta a képviselő előterjesztését, hogy az elköltöztetett játszótér helye továbbra is zöldterület marad. Mindez hárommillió forintba kerül, aminek a felét az önkormányzatnak kell állnia, a másik felét magára vállalta a betonozást végző DDC. A rövidítés bizonyára a váci székhelyű Duna-Dráva Cementet takarja. Az előterjesztést a képviselők többsége megszavazta.

Az ülésen szóba került, hogy egy másik játszótér, az illemhely nélküli, italdiszkont melletti Zöldfa utcainak a helyzetét is rendeznie kellene. Ide szerettek volna egy WC-t elhelyezni, de ez még nem jött össze. Az ülésen egyébként külön megköszönték Balkovics Péternek, hogy éveken át dolgozott a játszótér átköltöztetésén.

Felhívtuk Balkovics Pétert, hogy megtudjuk, az évek óta tartó munkája a játszótér áttelepítéséért véletlenül járt-e sikerrel éppen az önkormányzati választás előtt. A képviselő nem tudta felvenni a telefont és üzenetet kért. Azt elküldtük neki, de nem reagált. Ráadásul nem csak a játszótérrel kapcsolatos érdeklődésünket jeleztük, hanem más ügyeket is.

Az egyik például annak a randalírozásnak az ügye, amelyről az Átlátszó két éve írt. Emlékezetes, 2017 szeptemberének egyik éjszakáján a váci önkormányzat fideszes képviselői a város egyik dohányboltja előtt szemetest borítottak fel és közlekedési táblákat döntöttek ki a helyükről, valamint egy éjjel is nyitva tartó bolt alkalmazottjával kötekedtek:

Az egyik kukaborogató Balkovics Péter volt. Felelősségre azonban csak társát vonták. Vácy Károllyal szemben az ügyészség pénzbüntetést kért, amit tudomásunk szerint ki is szabtak rá. Balkovics Péterhez hasonlóan Vácy Károly sem kívánt nyilatkozni erről az Átlátszónak.

Csikász Brigitta

Forrás: atlatszo.hu

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia