A sok logó ára.

Krauze page 001Krauze István nyilatkozata

 

 

 

 

Bárki sértegetési szándéka nélkül, pusztán a korrekt tájékoztatás érdekében nézzük meg, hogy a Matkovich Ilona vezette „ellenzéki összefogás” pesti támogatásának oka és annak ára miért és hogyan alakult.
Az országos DK vezetése úgy döntött, hogy ha kell, a helyi tagok véleményével szemben is, de Matkovich Ilona mögé áll, ha cserébe egy DK-s lesz a „Matkovich” lista vezetője. Erre, a DK-ból való kilépésem miatt, a legalkalmasabbnak tűnő személy, a háttérben „átigazolásra” jelentkező MSZP-s Kiss Zsolt lett. Ő akkor már tudta, hogy a pártpénzek elsikkasztása miatt indult büntető ügyben való esetleges (az ártatlanság vélelme mindenkit megillet) érintettsége okán a helyi MSZP vezetés határozati döntést hozott, hogy nem fogja támogatni és megengedni az MSZP színekben való indulását. Az erről viszont mit sem tudó DK vezetésnek pedig úgy tűnik, kapóra jött, hogy a politikailag fontos lista első helyért cserébe egy „régi MSZP” -s, az átlépésével majd erősíteni fogja őket.
Vélelmezhetően arra számítottak, hogy ez majd a váci MSZP tagság egy részének átállását is magával fogja hozni. Ebben viszont tévedtek, mert a váci MSZP-sek, akik jól ismerik Kiss Zsoltot és az ügyeit, nem kértek belőle, ezért ez nem történt meg.
Valaki, talán pont Kiss Zsolt, „belülről” rásegítve a DK javaslatára, azt is elérte, hogy az MSZP országos vezetése is Matkovich Ilonát támogassa a helyiek határozott tiltakozása ellenére, hiszen úgy tudták, ők is azt hitték, hogy cserébe egy, a jelenlegi vezetés felé „lojális” MSZP-s, Kiss Zsolt lesz majd a listavezető.
Nos, ez így egy olyan játék, ahol mindenki azt hiszi, hogy jó üzletet kötött és túl járt a másik eszén és ahol a városunk, annak lakói csak a játékszerei! Ez az, amiben a helyi DK elnökeként már nem kívántam részt venni. Minden esetre, amint látjuk, csak összejött egy „csapat” és a hatalmi adok-kapok egy újabb fejezete némi részeredménnyel lezárult.
Viszont ezekben az alkukban van némi bibi, ami még tartogathat meglepetést a jövő számára. Ezek az alkuk nem eredményeségről, és nem is egy gazdagabb jövő felépítéséről szólnak, pedig ez kellene hogy legyen a várospolitika mozgató rugója, hanem ilyenkor csak egy sima hatalmi átcsoportosítás, lenyúlás történik, amelyben az egyik fél gyarapodása a másik fél vesztesége árán valósul meg. Természetesen jogos a kérdés. Ha ez így van, akkor mégis miért születnek ilyen alkuk? Egyrészt, mert olyan ez, mint a szerencsejáték. Mindenki úgy gondolja, hogy a végén majd ők lesznek a „kártyaparti” győztesei, ők fognak túl járni a másik eszén. Másrészt, mert az ilyen pillanatnak élő megélhetési politikusok úgy ülnek le játszani, hogy nincs mit veszteniük, hiszen a tét, amit kockáztatnak, nem a sajátjuk. Ők a mi jövőnkkel és lehetőségeinkkel játszanak, és a pártjuk logóját teszik fel tétként, ezt és nem a sajátjukat kockáztatják, ezért nincs is veszteni valójuk, tehát semmi sem drága és semmi sem szent a számukra.
Ez a fajta alkudozás, viszont az értékrendem szerint már egy olyan fajtája a lopásnak, a becstelenségnek és az árulásnak, amelynek bár egyénileg lehettem volna haszonélvezője, de amelyben már nem kívántam részt venni, ezért inkább kiléptem a DK.-ból is.
Ugyan akkor arra kérek minden jó érzésű DK szimpatizánst és a városunk lakóit is, hogy támogassa az igazi változást és az ezért való tenni akarást a „Váci Szívvel” Választási Mozgalom képviselőjelöltjeit.
Kérem szavazatukkal minket, a „Váci Szívvel” Választási Mozgalmat, a Vác Városért Választási Egyesület jelöltjeit támogassák!

Krauze István

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia