Nem leszek az ígéretek embere

bartikicsi Üres ígéretekkel tele a padlás

 

 

Beszélgetőtársam Bartos Krisztián a 8. körzet jelöltje.

Hogyan látod a jelenlegi választást?
Választásról választásra mindenki ígér vég nélkül. Építünk járdát, játszóteret, utat. Tovább lesz nyitva a posta, lesz közvilágítás, kutyafuttató. Hopp már el is költöttünk két-háromszázmilliót. Persze fedezet az nincs rá. Azt azonban a választók nem felejtik, hogy mi jelöltek mit ígértünk. Azonban sokan csak megvonják a vállukat, ha nem teljesítették és megy minden tovább. Legközelebb majd megint megígérik. Igen, csak addig sok víz lefolyik a Dunán. A jelenlegi jelöltek közül is sokan már megvalósíthatták volna azokat, amiket most megígérnek. 
Te mit ígérsz?
Én Bartos Krisztián vagyok az első és szerintem az egyetlen, aki vállalja és nem ígéri, hogy „Amennyiben a megválasztásom első két évében programom egy részét sem teljesítem, önként lemondok tisztségemről!”
Ilyen kinyilatkozásra azt hiszem még nem volt példa. Ugyanakkor azért van egy programod, amit vállaltál.
Amit én tenni szeretnék az majdnem minden jelöltnél ugyanaz - ami elég szomorú-, hiszen ezeknek a dolgoknak alapfeladatnak kellene lennie egy város életében. Van azonban olyan, amivel nem foglakozik senki./kiemelt részek/

Rendelettel védetté kell tenni tereket, lakórészeket, közintézményeket.
Lehetetlen állapot, amikor kisgyermekes családok nem tudják nyugodt szívvel játszótérre vinni gyermekeiket, mert félnek az ott italozó, hangoskodó, szemetelő csoportoktól.
Területvédelmi Őrszolgálat felállítása!
Állandó rendőri, területvédelmi és polgárőri felügyelet Deákváron és Törökhegyen!
Folyamatos jelenlét és ellenőrzés mellett szankciók alkalmazása a rendbontó, italozó, szemetelő emberek ellen.
Közterületi szemetesek, kutyaürülék gyűjtők kihelyezése, társasházi konténerek elszeparálása! Zöldhulladék gyűjtőpontok kialakítása!
Utcák, járdák, terek folyamatos karbantartása, tisztítása, takarítása! Törökhegyen utak, világítás rendbetétele, vízelvezetési gondok megoldása.
Óvodák felújítása, bővítése, és - az elmaradt, de megígért- óvoda építése!
Deákvári főtér közösségi térré alakítása.
Padok kihelyezése, pihenőhelyek kialakítása!
Parkolók kialakítása mozgássérült embertársaink részére, a közintézmények közvetlen környezetében.
Segítségnyújtás a lakosoknak pályázatokon való részvételhez, több tájékoztatás a lehetőségekről! Közösségi oldal Déákvárnak, ahol napi szinten tudnánk orvosolni a problémákat és segíthetnénk egymásnak.
Sokan nem is tudják, hogy milyen kedvezményekre jogosultak, mert nincs a lakók felé kommunikálva.
Az enyészeté lett játszóterek felújítása, új játszóterek építése!
Kutyafuttató és kutyajátszótér kialakítása!

Mi történik, ha megválasztásod után nem tudsz együtt dolgozni a többi képviselővel és ezért nem fognak a dolgok előre mozdulni?
Szerintem fogunk tudni együtt dolgozni. Évekkel ezelőtt bizottsági tagként el tudtam érni, hogy a váci lakosok kedvezményesen jussanak uszoda és strand belépőhöz. Amikor falakba ütközöm, át kell gondolni a további lehetőségeket és addig menni, amíg elérem a célt. Végső esetben még a helyi vállalkozók segítségével is sok mindent meg lehet oldani. Abban az esetben – ezt már átéltem egyszer - ha teljesen ellehetetlenítenek, lemondok a tisztségemről. Annak, hogy melegítsem a székem és nézzem a semmit, nincs értelme.
Mit tanácsolsz a deákvári választóknak?
Nem csak nekik, hanem minden választónak, akit érdekel és fontos a város sorsa azt mondom, menjen el szavazni! Nézze meg jelöltjét, mit csinált az elmúlt években. Ne a pártok logója döntsön senkinél, hanem az ember. A szép színes pártlogók mögött is vannak emberek, őket is vizsgálja meg a választó. A közösségi oldalon, világhálón gyönyörűen vissza lehet keresni ki-mit csinált és mit mondott. A jelenlegi képviselők és bizottsági tagok esetében ez még egyszerűbb.
Azt hiszem, ha mindenki csak egy órát szán arra, hogy végiggondolja, kire adja voksát, hallgat a megérzésére és nem hisz el minden sületlen ígéretet, már fog tudni egy jó döntést hozni. El kell menni a lakossági vagy utcafórumra, ismerkedni a jelölttel. 

Egy gondolattal szeretném zárni a beszélgetést, ha lehet: „Ahol a szeretet uralkodik, ott nincs hatalomvágy, és ahol a hatalomé az elsőbbség, ott nyoma sincs a szeretetnek.”

Carl Gustav Jung

doc02242620190929082800 page 001

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia