Kamu számlákkal csaltak több milliót a váci önkormányzatnál? 1.rész

szamlagyar 1 Matkovich a tolvajok fejedelme?

 

 

Fresinger nyomában 4.a rész

Ilyen is van? Lehet 51. db kamu számla a városi könyvelésben?

A Váci Szívvel csapata 2020. 11.05.-én a következő feljelentést tette a Legfőbb Ügyészségen:

„…A közadatkérésben kikért, Váci Sport Kh. Nonprofit Kft. 2019. jan. 01. -től 2020. szept. 30.-ig megkapott és átnézett könyvelési anyagában, több millió Ft-os nagyságrendben, 51 db olyan számlát, tételt találtunk, ahol
- a számla kibocsátó cég nem valós, vagy a cég számlázási adatai nem jók (6 db)

- a számlát kiállító cég valós, de a számla tartalma bizonyíthatóan fiktív, a számlán szereplő tényleges munka végzés soha nem történt meg (10 db)

- minden valós a cég és a számla tartalma is, de az vélelmezhetően, Zábó Edina ügyvezető egyéni, privát magán felhasználásra került (35 db)

- a számla kifizetésének, létezésének ténye, a havi, képviselő testületi beszámolókban el lett hallgatva

Mellékelem az ezen kigyűjtéseket összefoglaló táblázatokat, a számlákhoz tartozó kommentekkel együtt, valamint a számla másolatokat.

Kérem, hogy a közvagyon megvédése és közbizalom fenntartása érdekében, törvényi kötelezettség alapján a szükséges nyomozati cselekményeket lefolytatni szíveskedjenek és az elkövetők kilétét és felelőségüket megállapítani szíveskedjenek……….

mellékletek: 51 db számla másolat
4 db összefoglaló táblázat
11 oldal, a nyomozás munkáját segítendő magyarázat…”

szamlagyar 1

Mivel a feljelentésben több tanú is név szerint megemlítésre került, ezért azt a részt az ő védelmükben nem tesszük közzé.
Ugyan ezt Matkovich Ilonának is átadtuk, de a tanúk megnevezése és a mellékletek nélkül, kérve azt, hogy vizsgálják ki.
Arról sem adtunk tájékoztatást, hogy mi már ezen ügyben tettünk büntető feljelentést. (szerző megjegyzése: ma már sajnos bőséges a tapasztalat arról, hogy szinte kivétel nélkül, - biztos van ilyen csak én nem tudok róla - az elkövetések egyértelműsége, okirati, szakértői, stb. bizonyítékok ellenére ezeknek a bűnügyeknek a feltárásai valahol, valamilyen okból mindig elhalnak)

matkolevel111

Kíváncsiak voltunk, hogy mit találnak.

Persze nem találtak semmit, mert nem is kerestek semmit. Ennek oka számunkra részben ismert volt. Egyrészt pl. az akkor már sok éve „fidesz tégla”-ként számon tartott Kiss Zsolt is adott le fiktív számlát az uszodába, amit Zábó Edina ki is fizetett a számára (Júdás pénz fujj). Persze így már érthető volt az az irdatlan „munka mennyiség”, amit Kiss Zsolt Zábó Edina kimentése érdekében befektetett. De egy másik nyomos oka a fel nem tárásnak az lehetett, hogy mindenben Matkovichék is vastagon sárosak voltak. Sőt! Hogy miért? Mert a számlák egy része 2019 okt.-től és a 2020-as évben keletkezett, amikor már Matkovichék „uralkodtak”, de a többinek is a lezárási időszaka 2020 máj. 31. volt, amit szintén a Matkovich brigád csinált. És ekkor már az ő emberei vették fel a plusz pénzeket a Felügyelő Bizottság tagjaiként, ahol ellenőrizniük kellet egyrészt ugyan azok cégek gazdasági működését, amelyet ők maguk vezettek, másrészt a város azon gazdasági tevékenységét, amelyet az ezt megelőző 5 éves ciklusban ők maguk is a Pénzügyi Bizottság és Gazdasági Bizottság elnökeként, tagjaiként, valamint képviselőként jóváhagytak, megszavaztak.
A szerk. megjegyzése: ezek miatt az összeférhetetlenségek miatt szintén jelzéssel éltünk Matkovich és a testület felé, de még az akkori ellenzék, a FIDESZ sem lépet. Vajon miért? Egyértelmű, hogy azért, mert mindegyik sáros a gazdasági bűncselekmények elkövetésében, csak az arányok változtak, ezért egyiknek sem érdeke az, hogy kiboruljon a bili. Mindez arra enged következtetni, hogy valós rendszerváltás nem történt, csupán más ült a bakra és szedi be a sápot. Helyet cserélt a többség és az álellenzék a kasszánál.
Minden esetre, a kivizsgálás helyett Matkovichtól kaptunk egy „nagyon szép” maszatoló, semmit mondó, terelő, de roppant hivatalosnak látszó válaszlevelet,
Matkovich válasz az 51 számlára page 001
aminek a lényege kettős volt:

1. beszéljünk inkább az 1998-2014 es időszakról, (mire ez a csúsztatás, terelés?)

2. terítsük ki a lapokat és majd ők utána megnézik a dolgokat. Sajnos ezt a remélt nyomozás érdekeinek védelme miatt nem volt lehetőségünk megtenni, hiszen akkor elindult volna a nyom eltűntetés.

Folytatás a következő részben

Az előző részek: 1. rész  2. rész  3. rész  3/b rész

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia