Aki eddig lopott, az ezután is lopni fog.

matko01 Kutyából nem lesz szalonna.

 

 

 

Fresinger nyomában 3. rész/a

 

Aki eddig lopott, az ezután is lopni fog. Kutyából nem lesz szalonna.

Aki egyszer belenyúlt a közös kasszába, lásd: pl. Kiss Zsolt, Mokánszky, Ferjancsics, az soha többet, még csak szóba sem kerülhetne, mint jelölt. Hogy mégis ennek ellenére, ciklusokon keresztül ezt folytathatják, nos ez elsősorban minket, a választókat minősíti.
Az, aki hivatali hatalmával visszaélve, törvényeket sértve a családtagjait tolja jogtalan előnybe, haszonért, mások kárára, soha többet nem indulhatna, mint jelölt sem.
Azok a pártok pedig, akik ilyen embereket a listájukra vesznek, velük közösséget vállalnak, ugyan olyan csaló, hazug emberek közössége, mint akiket támogatnak.

Annak reményében folytatjuk sorozatunkat, hátha elég sokan lesznek a jun. 09.-i választáson azok, akik azt mondják: elég volt a lopásból, ilyen képviselők és közalkalmazottak nem kellenek.

 

Zábó Edina és a Mohó Viziló esete

 

zaboedina2 matkoseper

avagy miért kapott a FIDESZ-es 2/3-t kiszolgáló, sikkasztó, pénzeltűntető védelmet és dupla jutalmat Matkovichtól?

Zábó Edina, aki a városi, köztulajdont üzemeltető cégek egyik felső vezetője, rendszeresen valótlan, fiktív, hamisított tartalmú úti elszámolásokkal, éveken keresztül, folytatólagosan és rendszeresen, vezetői hatalmával és aláírási jogával visszaélve, elsikkasztotta, elcsalta a felügyeletére bízott pénzek egy részét. Most nem a FIDESZ-es Pető százmilliós csalásait rendező emberként mutatjuk be, hanem Mohó Vizilóként, akinek nem volt elég a milliós fizetése, ingyen telefon, szolgálati gépkocsi, a gyerekek elől elevett ebédre szóló gyümölcs, az uszoda számlájára kartonszámra vett privát üdítők (még felsorolni is sok), de sok milliós fizetését még útnyilvántartások hamisításával is megfejelte. Végül is ettől lett Mohó a Viziló, ahogy egy korábbi újságcikkben elnevezték őt. (én csak idéztem) Az ilyen módon elsikkasztott pénzek, az okozott kár nagysága, jóval meghaladja a 4 mFt.-t.
Közadatkérésben kikért és megkapott iratok, dokumentumok alapos átnézése, majd azok feldolgozása alapján a Váci Szívvel Civil Szervezet a következők miatt (is) büntető felejelentést tett.

mohovizilo3

A feljelentéshez mellékelt, sok tucatnyi kp. kifizetési pénztár bizonylat, a Km. szerinti úti elszámolások, ill. a mindenki által lekérhető, a Közlekedési Hatóság 2 éves műszaki vizsga adatbázisainak hivatalosan rögzített Km óra állások adatai alapján egyértelműen, kétséget kizáróan bizonyított volt, hogy Zábó Edina, működésének csak 4 éve alatt, (a 2016-2020 közötti adatokat kértük le) a LET 993 frsz. személygépkocsijára több mint 112 000 Km olyan valótlan futás teljesítményt igazolt le, ill. számolt el hamisított tartalmú okiratokkal, amelyeket ténylegesen semmilyen gépjárművel nem tett meg, és amelyekkel a városi tulajdonú cégnek több mint 4 mFt. kárt okozott, magának pedig ugyan ennyi jogosulatlan hasznot szerzett. A sikkasztás mellett eszközcselekményként megjelent a közokirat hamisítás és más egyéb bűncselekmény sorozatok elkövetése is.

Ezen kívül az is láthatóvá lett, hogy sokszor, ugyan arra az útra, időpontra, amikor a saját tulajdonú, LET 993 frsz. gk-ra elszámolt magának és felvett pl. Bp-re utazásra pénzeket, közben ugyan ezen időpontban a céges autóra (NWR-786) is elszámolt és kifizetett magának újabb összegeket, jóval több, mint 100, azaz több mint száz esetben.

mohovizilokavar

Erkölcsileg és emberileg különösen felháborító, hogy mindezek közepette, a valós, direkt és indirekt jutatásokkal együtt számolva, a városi közpénzből kapott „legális” fizetése is jóval meghaladja a havi 1 - 1,5 mFt-ot úgy, hogy közben városi gyerekek nem tudnak úszni járni, mert pl. sokszorosára emelte számukra az uszoda bérlet árát.
(ugye, mi szülők még emlékszünk ezekre és az ezzel kapcsolatos panaszainkra adott beszólásaira, hogy „…kevesebbet kell úszni járni és kevesebbe fog kerülni a bérlet…” vagy „…aki gyereket vállalt, nyilván felmérte a költségeket is…” szerk. megjegyzése: hajrá Fidesz, hajrá családbarát kormány)

Mindezeket a feljelentésben leírt állításokat nem csak konkrétan, táblázatban kigyűjtve kapta meg a nyomozó hatóság, hanem a kigyűjtött adatokat igazoló számla és más egyéb bizonylatok másolatai is átadásra kerültek, mellékelve lettek az alábbiak szerint,
idézet a Legfelsőbb Ügyészségre megküldött feljelentésből:

„…Bizonyítékok:
- 1. sz. melléklet (1.-2. oldal) összesített táblázat az LET 993 frsz gk.-ra, Zábó Edina számára „kiküldetés” és „hazautazás” címén elszámolt és kifizetett Km és kp.-ről.

- 2. sz. mell. A Közlekedési Hatóság nyilvántartás adatai a ténylegesen futott Km-ről.

- 3. sz. mell. (1.-4. o.) 103 olyan alkalom, amikor a saját (LET-993) és a saját maga által használt céges autóra (NWR-786) is ugyan abban az időben elszámolt pénzeket.

A mellékelt táblázatban az adott dátumnál „pirossal” a saját gk-ra elszámolt, mellette „fehérrel” a céges gk-ra , a mellett kékkel a céges gépkocsi használatára, sofőrrel elszámolt Km.-k, ill. üzem idők egyidejűsége is látható volt. A kék színűnél a sofőr, Bakter Ferenc szállította őt utasként.
- 4.sz. mell. Ez azon elszámolások kigyűjtése, amikor a tavaszi országos karantén leállás, pl. uszoda zárva tartások alatt a céges autóval járt.

A beszerzett információk szerint vélelmezhető volt, hogy ezek az utazások az ekkor végzett váci privát lakásának felújítási munkáihoz kapcsolódtak, amiben java részt egy beosztott alkalmazottja, Bakter Ferenc segített neki. Ezen utak alatt pl. Bp.-i bútor és építőipari boltokba való bejárása, stb. lettek elszámolva. Ezekre a saját célú felhasználásokra 2525 Km. lett elszámolva.

Nem lehet kérdéses, hogy az országos karantén ideje alatt történt mindennapos, saját célú bútor, építő anyag és egyéb berendezési tárgyak vásárlására történő céges gk. használat is jogosulatlannak, visszaélés szerűnek minősül…”
eddig a feljelentésből idézet rész
mohovizilo2

Természetesen ezt a tényfeltáró munkát Matkovich Ilonának és csapatának kellett volna elvégeznie, de e helyett ők mindent elkövettek, hogy ezt más se tudja elvégezni, amire bizonyíték a válasz nélkül maradt közadat kérések hada és persze mindent elkövettek annak érdekében is, hogy Zábó Edina ezen (ezt is) sikkasztás sorozatát elsimítsák.
Az ezzel kapcsolatos megkeresésünket a következő, 3/b résznél mellékeljük.

Most a Tisztelt Olvasó jogosan teheti fel azt a kérdést, hogy mi történt ezek kapcsán?
Nos, egyrészt elindult a nyomozás, ami igen szép eredménnyel kecsegtetett a megtörtént tanú meghallgatások miatt.
Másrészt kíváncsiak voltunk Matkovich és csapat tényleges hozzáállására az elkövetett bűncselekmény sorozat kapcsán, ezért a nélkül, hogy a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentésről tájékoztattuk volna őket, nekik is megküldtük ugyan azt az anyagot, kérve a még FIDESZ által, a Városi cégek igazgatójának kinevezett igazgatónő, Zábó Edina útnyilvántartásos sikkasztásának kivizsgálását…………

…..a történet folytatás a következő részben

Előző részek: 1. rész  2. rész

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia