Önkormányzati SZEMBESÍTŐ!

varoshaza 1. rész

 

 

 

 

Önkormányzati SZEMBESÍTŐ!

 

varoshaza

 

Sorozatunk célja, hogy 2019. október 31-től végig nézze, a Matkovich féle „szivárványos koalíció” propagandájából kimaradt, elhallgatott visszásságokat és/vagy eltitkolni akart manipulációit/

A Matkovich féle, „Összefogás Vácért”, még ha okirathamisítással és választási csalással is, de a 2019-es választásokon, a nagy ívű, bátor hazudozásaival, az osztrák kisvárosról szóló, mesés jövőt hirdető képfestéseivel és a Pető/Fördös éra lopásai, visszáságai miatti elégedetlenségek kihasználásával, 2/3-os többséget szerzett.
Ma már mindenki tudja, látja, láthatja, hogy az akkori választási ígéreteik csak üres lózungok, hazugságok voltak. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy az így szerzett nyomasztó dominanciájuk nem hogy jobbá, de ha lehet még rosszabbá tette a városban uralkodó állapotokat.
Most, hogy közelegnek a 2024-es választások, nézzük meg, hogy ezek a lelkiismeretük hiánya miatt, újra indulásban gondolkodó emberek, a saját ígéreteikhez mérten mit is tettek, vagy épp ellenkezőleg, abból amit kellett volna, mit nem tettek meg a városért.
Ehhez az áttekintéshez dr. Bóth Jánost urat hívtuk segítségül.
dr. Bóth János úr 4 évtizedes váci politikai pályafutása során, kettőször volt országgyűlési képviselő, (akkor volt utoljára tényleges beruházás ebben a városban) több cikluson keresztül volt polgármester és folyamatosan, körzetét egyénileg megnyerő, városi képviselő.
Ha város vezetésről, ha városépítésről van szó, akkor Vácon, a mai napig vitathatatlanul Ő a legnagyobb tapasztalattal, felkészültséggel és szakmai tudással rendelkező ember. Ő az, akinek munkájára ma is szükség lenne és aki azon nagyon kevés politikus közé tartozik, aki a több évtizedes pályafutása alatt, egyszer sem keveredett semmilyen korrupciós botrányba.
Nézzük meg tehát dr. Bóth János úr szakmai alapon készült összefoglalóját, elemzését.

bothjanos   az elmúlt 5 év város vezetés szakmai szemmel nézve…

 

dr. Bóth János összefoglalója

/2019.október 31-től,hiteles forrásokból/

Amint az Összefogás Vácért mondta: „Programunk a szakértelem, a megvalósíthatóság, a demokrácia és a tisztakezű városirányítás programja.”
A fenti program alapján mi történt az önkormányzati demokrácia területén?

Testületi ülések állandó napirendjéről levették a jelentősebb beruházásokról szóló tájékoztatót. Vajon miért?
Nehogy már magyarázkodni kelljen a semmiről, vagy az alig valamiről! Amiről nem tud a lakosság, az nem fáj-feltételezik az Összefogás propagandistái.

Egy idő után a rendszeres likviditási jelentés is lekerült a testületi ülések napirendjéről.
-Az aktuális pénzügyi helyzetre ne legyen kíváncsi a nagyközönség!-vélik Matkovichék. Így könnyebb manipulálni a népet.

A Városfejlesztő Kft. rendszeres, havi testületi beszámolója is lekerült a napirendről.
A város milliárdos költségvetésű vállalkozásának működése minden váci választópolgárt érint, a lakossági problémák tömegével itt jelennek meg. Ne lehessen ennek kapcsán kérdezni, véleményt mondani, ezért az uralkodó helyi rezsim így próbál kitérni a nyilvánosság elől.

Bár már nem kötelező, korábban, az új éves költségvetést megelőzően, a novemberi ülésen a testület egy koncepcióban körvonalazni tudta a jövő évi elképzeléseit a nyilvánosság előtt és így az ellenzék is szólhatott. Ezt a lehetőséget megszüntették.
Az új költségvetés előkészítésébe már nem vonják be az ellenzéket.

Az alakuló ülésen az ellenzéken bosszút álltak: az ügyrendi jellegű bizottságban nincs ellenzéki képviselő; egy ellenzéki képviselő, egy bizottságban sem kapott helyet; az ellenzéki képviselők rovására módosítják a tiszteletdíjakat.

A testületi ülés elején nincs tájékoztatás a két ülés között történt fontosabb eseményekről a polgármester részéről.

Az Összefogás az eltelt évek alatt egyetlen ellenzéki javaslatot sem támogatott.

A városházán a pénteki ügyfélfogadást megszüntették.

2024-ben már csak kéthavonta kívánnak ülésezni.

Matkovich Ilona induláskor kihirdette a „szájzár rendeletét” és a városi facebook letiltások a kritikusokkal szemben rendszeresek.

A közéleti demokrácia fontos eleme a társadalmasítás. Vácon jelenleg a hozzá nem értés és a manipuláció keveréke legyengíti még a legjobb szándékot is. Idő utáni ill. művi fórumok idegenítik el az embereket a közélettől: például a márványtér, vagy a nem létező váci akkumulátorgyár esete.

A képviselő-testületi üléseknek nincs méltósága. A levezető polgármester gyakori provokatív hozzáállása, a vitatott szó adások, a meg nem válaszolt kérdések tömkelege, a bekiabálások kaotikussága folyamatosan lejáratja ezt a legfontosabb önkormányzati fórumot.

 

Tisztelt váci választópolgárok!

A felsorolt tények komoly demokrácia deficitet mutatnak, s ezt a problémát nem oldja meg a polgármester vasárnap esti mesemondása, a folyamatos facebook cukiskodása. Vácon felnőtt állampolgárok élnek!

Demokratát, demokratákat kell választani a testületbe, s különösen az élére!

Krónikás

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia