Mese a polgármester asszonyról

fingopolgiaki kecsesen ringó fecske helyett recsegve fingó kecske lett...

 

 

 

Az ötlet zseniálisnak indult, legalábbis szerintük. Van itt pár náci (meg persze megölt kislányok megbecstelenítéséről álmodozó) Összefogás képviselő, akiknek a jelenléte erőteljesen megtépázta a Pénzhiéna és a Krajcárkeselyű miatt a testület egyébként is porban heverő tekintélyét, élén a magát a Dunakanyar Szárnyaló Géniuszának tartó polgármesterrel.

Mint tudjuk, a vácinácik miatt a közelmúltban városunkban skandalum történt! Főtéri Führerünk és szárnysegédei nem kaptak meghívót a Váci Hitközség által szervezett holokauszt megemlékezésre, sőt mi több, nem kívánatos személynek lettek nyilvánítva!

Pedig nem értjük, fura ember ez a Turai János bácsi! Holokauszt-túlélőként, Izrael államért fegyveresen harcoló kitüntetettként, zsidó identitása miatt fenyegetik, gyalázzák, és ő még azt sem hajlandó megérteni azzal a makacs fejével, hogy a fasiszta eszméket hirdető, gyerekgyalázásról fantáziáló képviselők előtt vigyázzba kell állnia, ha ezeknek a képződményeknek a megnyilvánulásaiért H.P. Matkovich Ilona megbocsájt!

Hiszen nemes lélek ez a Mutyicacica, még a fészkelő madarak fáinak kivágását is elnézi, ha a saját családja vállalkozásáról van szó! A pénz mindenekelőtt, elvégre saját Pénzhiénát is tart! Na ugye!

Pedig, ha meghívják őket, talán még el is mennek, de szépek lettek volna ott hárman a Tótváradival és Fehér Zsolttal! Erről jut eszünkbe, az önkormányzati „megemlékezésen” miért nem volt ott ez a két díszpinty? Na ennyire gondolják komolyan a megbánást, még a saját rendezvényükön sem vesznek részt, de ne szaladjunk ennyire előre!

Szóval valamelyik félhülye tanácsadója kitalálta (van neki bőven jó pénzért), mit nekik hitközség, abcúg Turai, csinálunk egy pót-emléknapot magunknak! A helyszín pedig az evangélikus templom lesz! Meghívjuk a Mazsihiszt, akiknek nem jelezzük, hogy a Váci Hitközség nem jön, ők meg kiküldenek egy ünnepi szónokot, aki a jelenlétével legalizálja a váci önkormányzat rendezvényét. Így aztán minden a legnagyobb rendben, verhetjük a mellünket (vagy Fehér Zsolt, amit akar), hogy mi elfogadottak vagyunk, házi náci képviselőinkkel együtt, úgy, ahogy van, mindenestől! Elvégre itt annak kell lennie, amit Mutyicacica akar! A jelek szerint viszont nem úgy van.

Érdekes maga a gondolat is, tényleg jó lenne tudni, kinek a beteg fejéből ered? Holokauszt megemlékezés a helyi zsidóság nélkül, a zsinagóga helyett evangélikus templomban evangélikusok nélkül? Úgy tudjuk, az evangélikus lelkész sem vett részt rajta Turai János melletti kiállása miatt (tisztelet érte). Aztán abban reménykedni, nem tűnik ez fel senkinek?

Dehogynem tűnik fel, minden jóérzésű embernek. Mindenki rájött a cselre, ezáltal sikerült még mélyebbre süllyedni. Az ünnepségen nem vett részt a Mazsihisz képviselője annak ellenére, hogy a meghívón még szerepelt, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület által küldött levél pedig, amit kénytelenek voltak felolvasni, Turai János érdemeit méltatta. Mindezt a kirendelt önkormányzati dolgozók meg maroknyi érdeklődő előtt.

Öngól volt ez a javából. Nem is lehetett másképp, így jár az, aki hatalmi tébolyában nem kegyeleti okból szervez megemlékezést, hanem azért, hogy a renoméját helyreállítsa. Nem volt ez egy jól sikerült előadás (hogy színészként funkcionáló alpolgármesterünkről se feledkezzünk meg), bukott a darab. No persze a vasárnapi polgármesteri mesedélután pusztán egy koszorúzásról szólt, a bántó körülmények említése nélkül.

Szóval így lett a fecskéből kecske. De nem akarunk mi mindig gonzók lenni, felidegesíteni sem akarjuk a realitástól teljesen elszakadt városvezetőnket, örülünk, hogy jól érzi magát a nem létező osztrák kisváros alternatív valóságában. Inkább ezzel a kis rajzzal kedveskedünk Nagy Vezetőnknek:

fingopolgi

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia