JÚNIUS VÉGÉN KEZDŐDIK A V4 FESZTIVÁL ÉS SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ

v4 fesztIX. VéNégy Fesztivál június 23. és 26. között

 

 

 

A nagymarosi Duna-parton ötven zenei programmal, köztük a Morcheeba koncertjével, színházi, utcaszínházi előadásokkal, természetjáró és családi programokkal várja a látogatókat a IX. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó június 23. és 26. között.

Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter az esemény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat is megjelenik a VéNégy Fesztiválon. Kiemelte: a térségi szemléletet tágabbra is kiterjesztve az egész régióban gondolkoznak, nemcsak a Bakony-Balaton régióban, de Közép-Európában is. Hozzátette: a VéNégy Fesztiválon jó lehetőséget látnak arra, hogy a kultúra közösségteremtő erejére is felhívják a figyelmet.

A V4-nek szüksége van arra, hogy időről időre megéljük ezen nemzetek közösségét is. Tudatosítsuk továbbá, hogy nemcsak a múltban volt sokszor közös sorsunk, de a jövőben is közös pálya elé nézünk, ebben a kultúra lehet a legfontosabb energiát és tartást adó tényező – mondta.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a VéNégy Fesztivál keretet adott a magyar elnökségnek, a tavalyi kezdést és az idei zárást is kontúrozza. A természet, a család és a kultúra egységét hangsúlyozzuk a négy ország együttműködésében, a fesztivál üzenete e köré fonódik – tette hozzá. Rétvári Bence, Nagymaros kormánypárti országgyűlési képviselője kiemelte: magas minőségű színházi és zenei programokat kínál az egyedi helyszínen megszervezett fesztivál, amelyen az idén külföldi sztárelőadó is részt vesz. Hangsúlyozta: minden évben egyre grandiózusabb fesztivállal várják a látogatókat. Mint kiemelte, a Dunakanyarban minden héten kínálnak maradandó élményt adó kulturális, gasztronómiai programokat.

Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere felidézte, hogy tavaly rendezték meg először a településen a fesztivált. Elmondta: ekkora volumenű rendezvény korábban még nem volt Nagymaroson, a tavalyi fesztivál nagy sikert aratott. Mint mondta, az idén nagyobb területtel készülnek, több látogatót várnak a tavalyinál. Kiemelte: az eseményen az idén is fellép a helyi művészeti iskola ütőhangszeres növendékeinek zenekara, a Nagymarosi Ütősök. Mint elhangzott, a szervezők kiemelt hangsúlyt fektetnek a visegrádi négyek országaiból érkező társulatok és fiatal tehetségek bemutatására. A cseh, szlovák, lengyel és magyar színházi élet izgalmas produkcióit tárják a közönség elé. Több mint 50 zenei program! 

Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató elmondta: tíz éve indították útjára a rendezvényt, azonban a járványhelyzet miatt az idén a 9. rendezvény valósulhat meg. Kiemelte: a Nemzeti Színház Viktor Rizsakov rendezte Fodrásznő című előadásával nyílik a programsorozat, amelyen 20 színházi produkció látható, többek között a lengyel Song of the Goat Theater is fellép, egy Shakespeare-tragédia feldolgozásával. Elmondta: az idén először rendezik meg a Szárnyas Szarvas Utcaszínházi Fesztivált, amelyen magyar, lengyel, cseh és szlovák előadásokat mutatnak be. Mint mondta, több mint 50 zenei programot sorakoztatnak fel, köztük a brit Morcheeba koncertjét is.

A fesztiválon fellép a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Bohemian Betyars, a Hiperkarma, a Konyha, az Elefánt, a Platon Karataev, Ferenczi György és a Rackajam, a Carson Coma, az Irie Maffia. Ezen felül érkezik Ausztriából a Russkaja, Lengyelországból a Cheap Tobacco, Csehországból az I Love You Honey Bunny. Szlovákiából pedig a 7PM Band. A VéNégy színpadon a Hangfoglaló Program díjazott csapatai is koncerteznek. Kiemelte: hagyományteremtő szándékkal elindítják a VéNégy Fesztivál és Művészeti Évzáró eseményt. Az Ártér elnevezésű helyszínen megszólítják a színművészeti, a táncművészeti, a képzőművészeti, a MOME és a zeneművészeti egyetem hallgatóit és oktatóit. Napközben a szabadegyetem keretei között szemináriumokkal, beszélgetésekkel is várják a hallgatókat. Missziójuk a színházbajárás népszerűsítése, ezért a kedvezményes színházjegy megvásárlásával az előadás megtekintését követően a koncertek is látogathatók.

Forrás: vaconline.hu

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia