Vallatás! Összefoglaló!

vallatas001Vallatás, összefoglaló

 

Vallatás, összefoglaló


1468183Benceporcukroz scaled                                 inotay01Dr Pali Jeno

Rétvári, Inotay, Páli

Pár nap és itt a választás, ami talán az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró lesz az országunk és a nemzetünk életében.
Ehhez kapcsolódóan a Vácivilág.hu több cikksorozatot is indított. Ezek között volt olyan, amelyikben Bibliai értékrendek alapján, általános útmutatást kívánt adni a választóknak és volt olyan, amelyben a helyi országgyűlési képviselőjelöltek alkalmasságának, bizalomra méltóságának kérdését feszegettük, titkolt, elhallgatott múltjukra rákérdezve.

inotay04
http://vacivilag.hu/index.php/hirek/4787-inotay-oriasit-nott

http://www.vacivilag.hu/index.php/hirek/4769-feher-plusshitler-vacinaci-zsizsik-zsolt-veged-van

http://www.vacivilag.hu/index.php/hirek/4766-kozkivanatra-a-recskabonobo-ujabb-kalandjai

http://www.vacivilag.hu/index.php/hirek/4762-feher-zsolt-csak-maszturbalok-naphosszat-mert-utalnak-a-lanyok

Most végére értünk ezen legutóbbi sorozatunknak, amit egy teljesség igénye nélküli összefoglalóval zárunk.
Ebben a sorozatunkban a három legesélyesebbnek tartott jelöltet szólítottuk meg. Számukra olyan kérdéseket tettünk fel, amelyeken keresztül szembesíteni kívántuk őket életük, eddigi „közszereplői” munkásságuk vélt, vagy valós visszásságaival, múltjuk még sötét, rendezetlen, vagy elhallgatott kérdéseivel. Az egyensúly kedvéért vállaltuk fel ezt, a senki által nem szeretett, negatív kérdésekbe rejtett üzenetek közvetítését, mert hiszen, főleg a két „nagy” jelölt részéről folyamatosan ömlött a jóságukról, nagyszerűségükről szóló öndicsőítő, saját magukat polírozó önfényezés. Ezekhez a két „nagy tábor” jelöltjénél sokszor kommentet már nem is lehetett írni. Valószínűleg sok volt a leleplező hozzászólás, amitől megijedhettek. Ilyen módon a jelöltek kommunikációja egy egyirányú és irányított üzenetté vált. Ebben igyekeztek egy nagyon megnyerő képet festeni magukról, amit nem volt szabad megkérdőjelezni, nehogy leperegjen a festék és előtűnjön a valóság. Pedig félek, csak 1-2 hét, max. hónap kérdése és megint ezzel fogunk szembesülni, hiszen azt már mindkét nagy esélyesnél, Inotaynál és Rétvárinál is megtapasztalhattuk, hogy az igazság szeretete nem tartozik az erősségük közé, és ahogy a mondás tartja, kutyából nem lesz szalonna.

retvari1inotay01                                                                kutyabolszalonna

 http://vacivilag.hu/index.php/hirek/4789-vallatas                                                               

http://vacivilag.hu/index.php/hirek/4791-vallatas-2

Ezt, a titkolt visszásságokra, a jelöltek és/vagy csapatuk, táboruk által is elkövetett, sokszor Btk.-s bűncselekményekre való rákérdezést nyilvánvalóan sokan bántásként, vagy lejáratásként élték/élhették át. Valószínűleg ennek tulajdonítható, hogy több váci csoportból, (pl. Vác az életünk, Váci élet) ki is zárták munkatársunkat, hogy ne tudjon írásokat megosztani, vagy a hazugsággal kampányolókhoz leleplező kommenteket hozzá írni. Megint mások, a Rétvári urat dicsőítő híreknél általánosságban is letiltották a kommentelés lehetőségét, ezzel akarva biztosítani a hazugság tartalmú posztjaik „sértetlenségét”, nehogy valaki egy kommentjével leránthassa a leplet, a hazug tartalmú vagy visszás, képmutató öndicsőítésről. Biztos voltak, vannak olyanok is, legalábbis reménykedünk benne, akik megértették, hogy a város fejlődésének, jövőjének szempontjából az elkövetett pl. gazdasági bűnöknél, csalásoknál veszélyesebb, súlyosabb következményekkel jár azok eltitkolása és a felelősségre vonások elmaradása, hiszen ezek híján az csak sokasodni fog. Persze sok példa van a történelemben arra, amikor a jelenkori többség még nem, hanem csak az utókoriak értették meg egy-egy, a megszokottól eltérő intézkedés szorgalmazásának helyességét.


semmelweis headPéldaként lásd Semmelweis Ignácot, aki merte saját orvostársai felelősségét firtatni a gyermekágyi láz létrejötte miatt. Az elvei miatti elutasítottságának ellenére történő kitartása és meglátásának következetes felvállalása, máig sok-sok anya életét mentette meg, még ha a kortársak, orvos kollégái inkább a kötekedőt, a probléma forrását láthatták benne. A mi írásaink egyik motivációja, hogy próbáljunk egy új, a megszokottól eltérő, de a Bibliai igazságokkal megegyező értékrendet, szemlélet módot, értékrendet behozni a politikának nevezett közéletbe. Pl. a politikusok erkölcsi életének, vagy a pénzhez való viszonyulásuknak a számon kérhetőségét. Mert ugye egyértelmű, hogy amíg olyanok ülnek vezetői pozícióban, akikből hiányzik a lelkiismeret és a számonkérés sem működik az irányukba, addig itt építő, előre mutató változás nem lesz, még ha ezzel a szlogennel kampányolnak is néhányan.

ketfarku

 

De térjünk rá a kapott válaszok kiértékelésére:
Úgy tűnik, ez nem fog nehézséget jelenteni, ugyanis a két „nagy” tömböt képviselő jelölt, csak az emberek szavazatát kéri, de azok véleményére már nem kíváncsiak. Azt már nem tartják fontosnak, hogy az embereket önmaguk viselt dolgairól is korrektül tájékoztassák, azokról információt adjanak. Ez a tény több feltételezésre is enged következtetni. Ilyen, alapos okkal levonható következtetések a jelöltekre vonatkozóan, hogy ezek az emberek nem azok, akiknek a plakátjaikon keresztül mutatni szeretnék magukat, hanem épp ellenkezőleg, a magukról festeni kívánt kép ellenére:

- végtelenül felfuvalkodottak, arrogánsak és/vagy

- ténylegesen lenézik, megvetik azokat az embereket, akiknek most a szavazatát kérik

- a hazugság az életük, lételemük része, erre építik, és a jövőben is erre kívánják építeni a politikai „felemelkedésüket”, ami miatt semmilyen lelkiismereti problémáik nincsenek, vagyis a jövőben is az embereket megtévesztve hazudni fognak, mert

- esélytelen, hogy emberi mivoltukban, jellemükben pozitív változás álljon be

- ezért „munkásságuk” nem fog tudni áldást hozni azokra, vagy nem is akarnak áldás forrása lenni azok számára, akinek a szavazataiért most kampányolnak, vagyis semmi keresni valójuk abban a székben, amibe most szeretnének beülni

- és még lehetne hosszan sorolni, de sajnos csak a negatív előjelű következtetéseket.

És megjegyzem: miközben még MZP is válaszolt szerkesztőségünknek, addig az őrá hivatkozó, nevével kampányoló, árnyékába bújó Inotay, ezt már nem tartotta fontosnak.
Ezek alapján, szabadna bizalmat adni ennek a két embernek? Lehet jót feltételezni róluk, bármilyen szépen is mosolyogjanak a plakátjaikról? Én nem hiszem, ezért inkább a többi jelölt között keresném a megoldást.

palijenonagy

A harmadik megszólított jelölt mindkét kérdésünk esetében megtisztelte válaszával a választókat. Ezeket leközöltük, azok olvashatóak oldalunkon, így azokhoz észrevételt nem kívánunk fűzni.
A megjelenés lehetőségét természetesen felajánlottuk más jelöltnek is, de nem kívánt élni vele. Ezt csak, bármilyen észrevétel nélkül, a korrekt tájékoztatás végett jegyeztük meg.
Szóval még pár nap és kiderül, hogy ki, melyik versenyző szerepelt jobban, a „több a plakát mint a villanyoszlop, avagy kié a szebb mosoly” versenyben, de egyet máris és sajnos nagyon biztosan tudunk. Sem Inotay, sem Rétvári, bár mindkettőnek lett volna ideje és lehetősége bőven, de mégsem, egyik sem tett semmit a váci utak jobbá tételéért, sem az itt élő emberek jobb életkörülményeiért. Ha ezek hiánya miatt némi fájdalommal és szomorúsággal is, hiszen most 4 évig megint nem várható tőlük semmi érdemleges, még a villanyoszlopok saját arcképeikkel való feldíszítése sem, de mégiscsak kíváncsian várjuk, hogy vajon a rétes, vagy a kicsit szaftosabb, zsizsik féle erőszak lesz a választók számára a kívánatosabb. Vagy esetleg már mindkettő eléggé leszerepelt ahhoz, hogy az emberek merjenek egy igazi változás után kiáltva szavazni és ezért egy esélyesnek nem tartott harmadik fog bizalmat kapni?

Ez most már hamarosan kiderül.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia