VALLATÁS! 4. rész

retes_06.jpgVALLATÁS!Mi nem fogjuk kímélni őket!    4. rész.

  

 

inotay01

1468183Benceporcukroz scaled

 

VALLATÁS!

Mi nem fogjuk kímélni őket!

4. rész.

 

Kérdezek - Válaszolj!

 

A Vácivilág. hu szerkesztősége a hamarosan esedékes választások előtt kérdéseket intézett az országgyűlési képviselő-jelöltekhez.
Kérdéseinkkel első körben a két nagy tábor jelöltjeit céloztuk meg, ezt követően, a harmadik esélyes erőként kezelt, az ország építésére más, köztes alternatívát képviselő párt, a Mi Hazánk mozgalom jelöltjét, dr. Páli Jenő urat kezdtük el faggatni.
A kapott válaszokat természetesen „cenzúra” ill. változtatás nélkül fogjuk leközölni. Ugyan így, a szerkesztőségünknek eljuttatott olvasói kérdéseket is nyilvánosan közzé tesszük.
Tehát:

Tisztelt Rétvári Bence Úr!

Kérem, legyen szíves a Vácivilág.hu olvasóit tájékoztatni arról,
1, hogy mi a véleménye arról a sok éven át tartó, és inkább milliárdos, mint csak százmilliós nagyságrendű csalás és sikkasztás sorozatról, amit leginkább a Pető Tibor nevével fémjelezett, előző 2/3-os, 9 évig tartó FIDESZ/KDNP-s időszak alatt ezen párttömörülés tagjai, pl. képviselői, alpolgármesteri, FB tagsági pozíciójukkal visszaélve követtek el?

2, Mi az oka annak, hogy miközben az ezen időszak alatt, a városi, egyesületi és egyéb közpénzek egy jelentős részét, az Ön felügyelete alá is tartozó pártkatonák Pető Tibor vezetésével gyakorlatilag szétlopták, ezzel saját hizlalásukra felélve a város vagyonát, jövőbeli lehetőségeit, Ön mégis védi, őket? Miért van, hogy a megtörtént sikkasztásaik ellenére támogatta a pártjuk színeiben való újra indulásukat a 2019-es önkormányzati választáson, majd a vereségük után, ezen ismert tények ellenére, ugyanazt a Pető Tibort tették be listáról? Ezt a döntését hogyan kell értékelni?
a, Önt nem zavarják a saját képviselőik általi lopások, mert csak az volt a fontos, hogy Önnek gyűjtsék a kopogtató cédulákat és uralni tudják a városi testületben a többségi pozíciót?
b, esetleg Ön is részesült ezekből a „javakból”, és ezért nem volt lehetősége, erkölcsi alapja arra, hogy bármit is szóvá tegyen,
c, vagy csak a csapatérdek – és a pénz az összetartó erő - felülírja a keresztényi tisztességet?

3, Ez a FIDESZ-es „csapat” gyakorlatilag kiépített a városban egy olyan rendszert, amelynek köszönhetően a városi pénzkezeléshez valamilyen módon kapcsolódó pozíciókat, a szerződéskötésektől kezdve, a kifizetésekig, és azok leellenőrzéséig a saját kezükben tartották. Ezáltal minden külső kontroll, ellenőrzés lehetőségét kizárva garázdálkodtak a város anyagi lehetőségei és pénze felett.
Ön ezzel a módszerrel ért-e egyet, vagy osztja azt a véleményt, hogy a választások „mindenkori győztesének” kellő és valóságos helyet, pozíciót kellene biztosítania az úgynevezett „ellenzéknek” ahhoz, hogy a munkájuk, döntéseik, pénzkezeléseik felett valós felügyeletet gyakorolva segíthessék a „győztesek”’ munkáját, óvva őket attól, hogy a hatalom adta lehetőségektől elszállva kísértésekbe essenek? Konkréten pl. az FB. tagság nem a „győztesek” mindenkori kifizető helye kellene, hogy legyen, hanem valós, a nevével megegyezően egy „Felügyelő Bizottság”, akik ténylegesen fel is ügyelik a városi pénzekkel történő gazdálkodást.


Tehát Ön szerint mi, melyik lenne a helyes felállás, mit támogatna? A korábbi és a jelenlegi, a hatalmat birtoklók lopásainak elfedezését szolgáló struktúrát, vagy Ön ezen változtatna és támogatna egy, a hatalom gyakorlóinak ugyan kényelmetlen, kellemetlen, de az átláthatóságot biztosító felállást, ahol a városi pénz költéseket az ellenzék felügyelné és a közpénzből fizetett városi médiában is részarányosan, de kötelezően helyet kapna a kritikus, a bíráló, a visszaéléseket leleplező hang is?

4, A váci Tao-s pénzek elköltésének ellenőrzése (összeségében az elmúlt 10 évben több milliárd Ft-ról van szó) az Ön minisztériumának a hatásköre, felelősége volt. Az ezzel kapcsolatos kérdésünk:
- tudja-e, ellenőrizték-e, hogy Pető Tibor közel 8 éve úgy jár el a váci foci elnökeként, szerződéseket kötve, százmilliókat, milliárdokat költve, (még pl. az angol befektetőt John Marshall urat is becsapva, lehúzva), hogy erre nincs, soha nem is volt törvényes jogosultsága, mivel a mai napig visszaellenőrizhetően, jogszerűen sohasem választották meg a VVLSE. elnökének, hanem a BKT.-ra beadott hamisított okiratoknak köszönhetően jegyezték be a közhiteles nyilvántartásba? Ezekben az okiratokban, pl. alapszabályt hamisítottak a bejegyeztetése érdekében. Persze volt mögötte egy azóta már kirúgott/elment ügyvéd, aki értve ezen eljárások mechanizmusát, súghatott, mit és hogyan kell csinálni.


https://magyarnarancs.hu/belpol/nem-hivatalos-osszegeket-koveteltek-gyanus-esetekrol-beszeltek-a-vaci-fociklub-korabbi-vezetoi-244608


Ön állítólag a mi képviselőnk szeretne lenni, ehhez kéri a szavazók bizalmát. Ehhez kapcsolódóan egy szemléltető példa, ami után felteszem a kérdésem:
Abban az évben, amikor a város 35 egyesületének 1500 sportolója 27 mFt támogatást kapott, akkor a FIDESZ-es alpolgármester, az a Pető Tibi, aki a Matkovichoz hasonlóan, okirathamisítással csinált magából foci elnököt, a focira elvitt 370. 000. 000. mFt!
Sajnos mára az emberek hozzászoktak, „természetesnek” veszik, hogy a „politikusok” százmilliókat lopnak és osztogatnak rokonoknak, haveroknak, mintha ez lenne a helyes és a természetes.

Hadd érzékeltessem, hogy ez mit jelent. Én elnökként, két egyesület anyagi életébe láttam bele, a Váci Hajó SE és a Váci Birkózás. Ebben a két egyesületben sok-sok éven keresztül 5-6 edző felügyelete mellett 120-130 fiatal sportolt, napi 1-2 edzésen (nyáron motoros kísérettel), és évi 70-80 versenyen indulva. Mindkét SE-ben komoly, nemzetközi eredményeket elérő szakmai munka folyt, (3 olimpiai bajnok, Világ-, és Európa Bajnokok, helyezettek stb.) úgy, hogy a két SE együttvéve évi 15-16 mFt támogatást kapott külső forrásból.

Ez azt jelenti, hogy abból a pénzből, amit csak abban az egy évben a Pető „elfocizott” és amely irdatlan nagy pénzösszeg, mint a köd, nyomtalanul elszállt, 40-50 ilyen egyesületeben, 100-120 edző felügyelete mellett 2500 – 3000 fiatal sportolását, versenyzését lehetett volna fedezni, biztosítani. Ez gyakorlatilag a város teljes fiatalságának nagyrészét, akik közül sokan most is céltalanul, maguk előtt jövőt nem látva, ezért néha drogozva bolyonganak, lefedné. Nem gondolja, hogy amikor Ön, ezeket a lopásokat hallgatásával jóváhagyta, sőt a tolvajok képviselői újraindulását támogatta, majd listáról újból pozícióba tolta őket, akkor ezzel bűnrészesé, és a fiatalok életének romlásáért felelőssé is vált?

A kérdésem: Ezek után Ön nem érzi becsapásnak, képmutatásnak, hogy most kéri ennek a 2500-3000 meglopott fiatalnak, szüleiknek, nagy szüleiknek a bizalmát, hogy mégis, ezek ellenére szavazzanak Önre? Ön miért érzi úgy, hogy ezek után méltó a bizalomra? A történések alapján eddig Ön kiknek az érdekeit képviselte, kiknek volt a képviselője? Annak a néhány, egy-két embernek, akik szétlopták a várost, ellopták ennek a sok ezer fiatalnak, embernek a jövőjét, lehetőségét, hiszen az ellopott pénzekben ezen emberek jövőbeli lehetősége is benne volt, vagy a meglopott ezreknek? És most mégis az ezrek szavazatát szeretné megkapni. Miért, hogy tovább lophassanak?

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia