VALLATÁS! 7. rész

1468183Benceporcukroz scaledVALLATÁS!     Mi nem fogjuk kímélni őket!          7. rész.

 

 

 

inotay01

 retes_06.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VALLATÁS!

Mi nem fogjuk kímélni őket!

7. rész.

 

Kérdezek - Válaszolj!

 

A Vácivilág. hu szerkesztősége, az olvasók minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében, a hamarosan esedékes választások előtt kérdéseket intéz az országgyűlési képviselő-jelöltekhez.
Mivel a FIDESZ/KDNP színeiben Ön kéri a választók bizalmát, ezért szeretnénk, ha a feltett kérdések kapcsán nyilatkozna.
A kapott válaszokat természetesen „cenzúra” ill. változtatás nélkül fogjuk leközölni. Ugyanígy, a szerkesztőségünknek eljuttatott olvasói kérdéseket is nyilvánosan közzétesszük.

Tisztelt Rétvári Bence Úr!

A médiában felmerült a neve a Völner-ügyhöz kapcsolódóan. Ezzel kapcsolatos az első kérdésünk.

Kérem nyilatkozzon, van-e valamilyen kötődése a Völner-ügyhöz, ill. az országos végrehajtói visszaélésekhez? Azokról volt-e tudomása, játszott-e azokban valamilyen szerepet? Esetleg kapott-e valamilyen, hivatali hatalma, lehetősége használatával elintézett szívességért  javadalmazást, tárgyi vagy pénzbeli ellenszolgáltatást?
Második kérdésünk:
Választási reklámhadjáratából látjuk, hogy vannak települések, ahol még a külterületi utakra is száz milliós támogatásokat intéz a közös kasszából, ugyan akkor pl. Vácon az elmúlt 12 évben szinte semmi sem történt az utak állapotának rendbetételére. Kérem, legyen szíves a Vácivilág.hu olvasóit tájékoztatni arról, mi alapján dönti el, hogy mikor, kinek, vagy melyik településnek „juttat” egy kis pénzt a nagy közös kasszából?

Harmadik kérdésünk a „kiválasztásra” vonatkozik. Látható, hogy vannak „kedvencek”, akiket kiválasztottak arra, hogy felfuttassák őket és ezeket az embereket, mint pl. Szabó Csabát, a helyi Fidelitas huszonéves vezetőjét, szépen ki is tömik százmilliókkal.

szabocsabaretvari
Ezzel kapcsolatban várjuk válaszát: Ön mi alapján érzi, gondolja úgy, hogy Istent játszva ezrek, tízezrek élete, sorsa felett dönthet, egyik helyen istenként osztogatva a száz milliós „kegyeit” és a közpénzt, más embereken, településeken pedig, azokat sárba fojtva tapos? Ha van még Önben lelkiismeret, akkor ezzel hogyan tud elszámolni, milyen magyarázatot ad magának ezekre a diszkriminációkra?
Nem lehetett nem észrevenni, hogy az Ön mellett lelkesen csápoló, alig 20 éves, új politikai karrierre feltörekvő Szabó Csaba máris kapott egy száz milliós nagyságrendű ajándékcsomagot (Zöld Dunakanyar program). Persze, a szakmához kicsit konyítók azonnal látják, hogy a Pető féle szemét elhordása talán, ha a tizedébe került, úgyhogy adódik egy másik kérdés: kik és milyen alapon és milyen arányban osztozkodnak ezen az ajándékpénzen? Mennyi landol ebből magánzsebekben, mennyi megy esetleg a választás finanszírozására?
Mert lehet a fényképen szépen mosolyogni, de lehet, vannak, akik látják azt is, amit a fénykép eltakar.

Retvari Juhasz Szorcsik 800

Természetesen megértjük, hogy ez nem csak egy szép és jó huszárvágás, de szükséges is.

Szükséges, mert ezt a szemetet az előző FIDESZ-es alpolgármester, a most is FIDESZ bizalmát élvező, a listáról képviselő, Pető Tibor hordatta oda, olyan 100 millát keresve vele, és amely illegális veszélyes hulladék lerakás miatt jelenleg büntető nyomozás folyik. Ezért szükséges is volt ez az akció, nehogy ráégjen ez az ügy a FIDESZ-re itt a választások előtt, de persze utána sem lenne szerencsés.
Szép megoldás is, mert hát két legyet is lehet ütni vele egyszerre. Jó pár tíz millióval túl lehet papírozni a munkákat, ami egy kis plusz (pár tíz milliós) bevételt jelent azoknak, akik a tűz körül ülnek és ráadásul most, a kampányban, ezt az újabb csalást még el is lehet adni, mint egy nemes, közösséget építő teljesítményt.
És jó, mert hátha majd arra hivatkozva, hogy már nincs ott a veszélyes hulladék, megszüntetik a büntetőügyet is a fideszes Petővel szemben és akkor így, a mundér becsülete is meg lett mentve. Ja, hogy ez megint, a mi pénzünkből lett megvalósítva, ami a lopás egy formája? A nagyközönség meg ezt úgy sem tudja, nem érti, nem látja majd át, meg úgyis kitömjük őket a kampányfotókkal és így elmondjuk, megtanítjuk, hogy mit és hogyan kell látniuk!
Ezzel kapcsolatos kérdésünk: miért pont a Szabó Csaba tudott száz milliókat nyerni ilyen munkákra? Ezt milyen szakmai előélet, vagy más egyéb, nem politikai kiválasztás indokolta?
Információim szerint ennek a szemétnek az eltakarításával jól kerestek egyesek. Első ránézésre én a feléért megcsináltam volna úgy, hogy annak is a 2/3-a megmaradt volna haszonként, amit boldogan odaadtam volna a város útjainak javítására. Persze tudom, pont ezért tudott Ő nyerni 100 milliót, mert a cél most sem a város érdeke, hanem valaki mások érdekének a megvalósítása volt.
És persze, miközben mindenhonnan Rétvári, Szabó Csaba reklám ömlik a Facebookon, számomra ki van kapcsolva a hozzászólás lehetősége a sok önreklámozó fotónál meg videónál, nehogy oda írhassam, hogy Szabó Csaba hazudik a Korona tanya melletti, 100 millióért elszállított szemét kapcsán!
Persze ismerjük a mondást, nem az számít, ami van, hanem amit az emberek hisznek. És ha csak egy oldalról hallhatják a hazug reklámszöveget, akkor el is fogják hinni, hogy az úgy is van.
Szóval a reklám fotókból látjuk, hogy Szabó Csabika összecsápolt magának,

retvariszemetbocsánat a 4-5 hónapos alapítványának 100-200 mFt-t.
Ezzel kapcsolatos következő kérdésünk: ha én is oda megyek csápolni, én is kapok, 100 millát? Ha pedig beszervezem még néhány barátomat, akkor esetleg összejöhet annyi, hogy rendbe rakjuk belőle a városunk útjait, mert akkor elmegyek 2-3 barátommal és összeintegetünk annyit, hogy Vácon is, legalább a belvárosi utak rendbe legyenek téve, ha máshol már a külterületieket is megcsinálták?
Tetszik tudni, itt a FIDESZ/KDNP a 2/3-os 9 évük alatt csak lopott. Meg hát látjuk, máshol a külterületi földutakra is van 850 mFt. Szabó Csaba is ki lett tömve, szóval mennyit integessek, hogy ennek a városnak is jusson valami, ne csak a 20 éves barátjának? Bevállalom, már úgyis sokan le „hülye FIDESZ-es”-tek, meg a Matkovichék is utálnak, mert ők sem szeretik, hogy szóvá teszem a disznóságaikat, így tehát nincs veszteni valóm.
Vácért még azt is megteszem, hogy elmegyek Ön mellé integetni, csak ne kezelje már utált mostoha gyerekként ezt a várost, hanem inkább legyen végre képes arra, hogy ha már képviselő, akkor a állítólagos keresztényként személyválogatás nélkül, azok érdekeit is képviselje, akik nem Önre, sőt esetleg kifejezetten Ön ellen szavaznak. Mert hát ez lenne egy olyan, igazi, férfias jellem, amely minden képviselőtől elvárható kellene, hogy legyen.

 

 

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia