Ülnek a sz@rban, mert meleg. De nagyon BŰZLIK!

marvanyter21 Mi vagyunk a gonzók?

 

 

Az elmúlt hetekben megjelent cikkeinket szemlézve egy internetes média stílusunkat a "gonzó" újságírás kategóriájába sorolta be. Járjuk körül kicsit a témát, ha már ránk akasztották ezt a jelzőt.

A Wikipedia a "gonzó" újságírás fogalmát a következőképpen határozza meg:

"A gonzó lényege az erős szubjektivitás, a tények és a fikció vegyítése a szerző által közvetített üzenet hatásának felerősítése érdekében, aminek a pontosság igényét is alárendeli, és így a stílus felülkerekedik a tárgyilagosságon. Thompson nyomán, az írás folyamatában gyakran játszanak közre különféle tudatmódosító szerek. A gonzó újságírás azt vallja, hogy a tényekhez való makacs ragaszkodás nélkül is lehetséges az igazat írni."

Vácott mi egyedi helyzetben vagyunk, tudatmódosító szerek sem kellenek az íráshoz! Elég elolvasni Mutyicacica vasárnapi meséit a képzeletbeli osztrák kisvárosról, és mindjárt módosult tudatállapotba kerülünk. De az is elég ehhez, ha arra gondolunk, hogy két alpolgármesterét egy jóérzésű ember még a saját házába sem engedné be (hiszen ezzel végtelenül lejáratná magát), a léhűtőtandem mégis minden nap meggyalázhatja jelenlétével a Városházát! Számunkra ez egyenértékű azzal, mintha valaki lopni járna a templomba. Vajon gonzók vagyunk, ha ez a véleményünk? Vállaljuk.

Pontos a meghatározás a tényekhez való makacs ragaszkodás kérdésében is. A tényekhez nem ragaszkodunk makacsul, hiszen a Bestiáriumban Pénzhiénának nevezett Ferjancsics László valójában nem is hiéna, a Krajcárkeselyűnek hívott Kiss Zsolt meg nem keselyű. Csak pont olyanok. Tehát mégis igazat írunk, így kimondhatjuk, jól fogalmazott a Wikipedia. Az igazmondásról egyébként még vitát sem nyithatunk, cikkeinkért egyetlen pert sem indított ellenünk még senki. Pedig lenne miről beszélni bőven egy bírósági tárgyaláson, persze ez meglehetősen rosszul sülne el a kellemetlenkedőnek, hiszen mi ott is gonzók lennénk. Az igazság kiderítése érdekében várjuk Mutyicacica keresetét, amit az uszodai videónkkal kapcsolatban ígért meg egyik vasárnapi mesedélutánján! Emlékeznek, arról beszélünk, amikor az önkormányzati dolgozók áztatták szottyadt kufferukat ruhástól a strand medencéjében. Lássuk, mit is mondott:

"Ez rágalom, ezért a szükséges jogi lépéseket megtesszük. Az ügyről jövő héten, amikor már többet megtudok, részletesen írok." - Azóta sem írt egy sort sem. Ezek szerint a pereskedéssel megbízott munkatársai olyan kevesek ehhez, mint dobostortában a ritmusérzék.

A jövő évi választás ebben a körzetben nem lesz egyszerű. Az általunk is nagyra tartott Márki-Zay Péter minden erejével küzd a korrupció ellen, ehhez képest Vácott még napirendre sem engedik venni Csereklye Károly indítványát erről a kérdésről, a helyiek még saját miniszterelnök-jelöltjük programjának is ellene mennek. Márki-Zay a korrupció elleni harcot kitűzött kék szalaggal jelzi (a szimbólum mondanivalójával Csereklye Károly is teljeséggel egyetért), Matkovich meg eltűri maga körül ez ügyben két teljesen lejáratódott alpolgármesterét. Mondjuk be is csinálnánk a röhögéstől, ha Ferjancsics vagy Kiss Zsolt kitűzné magára a kék szalagot! Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt akcióját azonban kiemeljük, mert valóban megérdemli a figyelmet:

https://index.hu/belfold/2021/07/25/marki-zay-kek-szalag-tiltakozas-korrupcio/

Meglepő, hogy Matkovich és csapata ilyen hátszéllel löki be Inotayt a ringbe, nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy azt kimondjuk, ebben a körzetben a kampány bizony a két pénznyelőről fog szólni. Persze joggal állíthatjuk ezt, mert a Váci Szívvel Mozgalom (mely a Vác Városért Választási Egyesület szervezete) önálló jelölttel indul el a választáson, ugyanis nem vagyunk hajlandóak olyan jelöltre szavazni, akinek a hátországát pont az jelképezi, ami ellen állítólag harcolnak. A Vácivilág meg persze gonzó lesz, többször hangot is fogunk adni kifogásainknak a jövőben szokásos stílusunkban. Előre röhögünk a jeleneten, ahogy a Pénzhiéna magára erőltetett nyugalommal, lassan, megfontoltan beszélve (óriási ám a színház!) próbálja Matkovichnak és Inotaynak megmagyarázni, miért nem gond az önálló indulás. Pedig nagyon jól fog mutatni a választási plakátokon egy bazi nagy hiéna, ilyen úgyse volt még a magyar választások történelmében!

Szóval gond ez, és könnyen lehet, hogy a foltos lesz a felelős a körzetben az esetleges vereségért. Ha már akkora lokálpatrióta ez a Ferjancsics László, igazán feláldozhatná magát a sikeres ellenzéki szereplésért! Nem kellene jelenlétével rombolnia Inotay esélyeit, hiszen ő is tudja, hogy jogosan kritizáljuk. De hát nála a pénz mindennél fontosabb, elvégre Pénzhiéna, meg már nincs is kit elárulni, és a szavazatával boltolni, hiszen egy újabb árulást már meglehetősen ingerülten fogadna a város lakossága.

Felhívjuk Matkovich és Inotay figyelmét arra, ha a jövő év elején aláírjuk a megállapodásokat, onnantól kezdve nehezebb döntéseket hozni a választásról. Egyet biztosan kijelenthetünk, mégpedig azt, ha nincs változás, minden úgy fog történni, ahogy elmondtuk, mert a gonzók szavatartóak. A felelősség nem a miénk, ha beáldozzák a győzelmet két ilyen figura kedvéért, lelkük rajta. Sok idejük nincs gondolkodni.

Azért vannak más jellegű ijesztő jelek is a tevékenységükben, a beruházások túlárazásával kapcsolatban Matkovich pont azzal a "közbeszereztettük-megnyerték-megrendeltük" kommunikációs panellel próbálja negligálni a dolgot, melyre már előre felhívtuk a figyelmet. Elmondjuk még egyszer lassan, hogy ő is megértse - nem ott van a gond, hogy közbeszereztették és nyertest hirdettek, hanem az ezt megelőző árazásnál.

http://vacivilag.hu/index.php/hirek/4744-kosdi-uti-korforgalom-es-a-zero-korrupcio

Nem látjuk értelmét a vitának, a hatóságok majd pontot tesznek a végére, bízunk a munkájukban! Arra viszont még felhívjuk a figyelmet, ha igazunk van, a "munka" kifizetésével befejezetté is válik a cselekmény, amely úgy már egészen más minősítés alá esik!

Egy viszont biztos, a polgármester asszony mai tettei meghatározzák majd, hogy a város történelmében egy városért tenni akaró személyként szerepel majd, vagy - ha már a szókimondó gonzó újságírás követei vagyunk - mint egy tehetségtelen idióta.

De haladjunk tovább, a zebra úgyis kész, már csak a rendőrségi vizsgálat van hátra, jöhet a Márvány tér!

marvanyter21

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia