RUSVAY BALÁZS a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

rusy2 Kiemelkedő szakmai tudással, példaértékű hivatástudattal végzett, több mint négy évtizedes munkája  elismeréseként.

 

 

kereszt 627x1024Augusztus 20. a magyar történelem egyik legjelentősebb napja, mert összeköti a magyarság múltját a jelennel és közvetíti a jövőt – hangoztatta Kásler Miklós, amikor kitüntetéseket adott át az állami ünnep alkalmából pénteken Budapesten. A váci polgárok nagy örömére A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE (polgári tagozat) kitüntetésben részesült ezen a napon Rusvay Balázs Kálmán, az Országos Mentőszolgálat Váci Mentőállomásának nyugalmazott vezető mentőtisztje a Vácon és környéken élők egészségügyi ellátása érdekében kiemelkedő szakmai tudással, példaértékű hivatástudattal végzett, több mint négy évtizedes munkája elismeréseként.

 

A miniszter hangsúlyozta, hogy a most elismerésben részesülők azok az emberek, akik napjainkban életük munkájával, szorgalmukkal közös kincsünket gyarapították, gazdagították.

„Önök napjaink példaképei (…) az én lehetőségem az, hogy a magyar kormány nevében megköszönjem önöknek életük munkáját, a nemzet nevében pedig kifejezzem elismerésemet” – fogalmazott Kásler Miklós.

MH/MTI

 

RUSVAY BALÁZS KÁLMÁN MENTŐTISZT NEGYVENHAT ÉVES SZAKMAI ÉLETÚTJÁT ÍGY FOGLALTÁK ÖSSZE BAJTÁRSAI:

Mentőszakápolói végzettsége megszerzése után mindvégig az Országos Mentőszolgálatnál dolgozott egész szakmai életében. (1974-2020). Tanulmányai és előléptetései nyomán 2005-től az OMSZ váci mentőállomásának állomásvezető mentőtisztjeként vonult nyugállományba, ahol 160.000 lakos ellátásáért felelt. Így nem csodálkozhatunk azon az óriási számon, amely a mentéseit számlálja: több tízezer, megközelítőleg 55.000 kivonuláson vett részt.

oklevelrusy

Az OMSZ keretén belül rendezett továbbképzések állandó résztvevője, ahol azokat a legújabb mentéstechnikai beavatkozásokat sajátította el, amelyeket a mentései során precízen alkalmazott és kollégáival meg is ismertetett.

A Pro Vita Alapítvány (Váci Mentőállomás) létrehozója, kuratóriumának társelnöke. (Az Alapítvány célja: modern mentéstechnikai műszerek beszerzése a váci mentőállomás részére, általános- és középiskolai szakmai oktatások, – képzések, – bemutatók rendezése.)

A váci járási orvosi ügyelete az OMSZ váci mentőállomására való telepítésének szorgalmazója, annak egyik megvalósítója. (Az együttműködés, a közös ügyelet jelentősége: a mentőállomásra, illetve az ügyeletre beérkező segélyhívásokra reagálva a legszakmaibb, leggyorsabb intézkedést, ellátást nyújthatják az arra rászorulóknak.)

Vác és környéke társadalmi-, egyházi- és sport rendezvényei egészségügyi biztosításának koordinátora, rendszeresen kivonuló résztvevője. (falunapok, városi rendezvények, egyházi események, Forma 1 – Hungaroring)

Egykori főigazgatójának jellemzése:

„… egy mentőtiszt, akinek fontos a beteg, a mentés, egy mentőállomás-vezető, aki hosszú éveken át vállalta ezt a nehéz feladatot és irányított egy csapatot, emellett kiváló kapcsolatot alakított ki a helyi kórházzal, egészségügyi iskolával, társszervekkel; egy kolléga, aki főigazgatóként is fölhívott, ha fontosnak tartott valamit; egy barát, akitől magam is kértem segítséget,…” „…egy Bajtárs, akire büszkék vagyunk.”

(Dr. Mártai István, az OMSZ volt főigazgatója)

Egykori mentőorvos bajtársa jellemzése:

„Embert próbáló hivatást választott, annak minden szépségével és gyötrelmével. Munkájában mind emberileg, mind szakmailag magasra tette és ott is tudta tartani a mércét. Személye egyet jelent a Váci Mentők csapatával, annak meghatározó egyénisége. Az együtt ledolgozott szolgálatok alatt számtalanszor megtapasztalhattam szakértelmét, tudását, emberségét. Megtisztelő, hogy emberileg és szakmailag sokat tanulhattam tőle a mentésben eltöltött éveim alatt.”

(Dr. Liebhardt József a Váci Jávorszky Ödön Kórház gasztroenterológus főorvosa, a Váci Mentőállomás korábbi kivonuló mentőorvosa, jelenleg a Kórház Covid-osztály vezető főorvosa.)

Forrás:vaconline.hu

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia