Fer Jancsi piros lapot  kapott! A kegyetlen igazság!

piroslap IGAZAT MONDTUNK!

 

 

Tisztelt Olvasóink, köszönjük visszajelzéseiket.

Többen kérték Önök közül, hogy röviden, egy cikkben foglaljuk össze az eddig általunk vázolt történetet az átláthatóság kedvéért, hiszen nagy terjedelemben írtunk, és körülményes minden alkalommal visszakeresni a lényegi mondanivalókra. Mi is fontosnak tartjuk, hogy Önök tiszta képet lássanak, hiszen megyünk tovább tényfeltáró sorozatunkkal, fel kívánjuk tárni az önkormányzati polip teljes működését, ezért természetesen eleget teszünk kérésüknek.
Tehát cikksorozatunkban, Ferjancsics László személyét vettük górcső alá. Mi a Velencei-tavi hangfelvétellel, és annak körülményeivel foglalkoztunk, más helyi média egyéb tényeket is tárt fel Ferjancsics sötét múltjából, érdemes azokra is rákeresni!
Akkor lássuk összefoglalva az általunk elmondottakat, a Velencei Pénzhiéna történetét.
Az esemény a 2/A út mellett, a 2000-es évek közepén az Önkormányzat által értékesíteni kívánt, pihenőhely és üzemanyagtöltő állomás létesítésére alkalmas terület eladásával kapcsolatban bontakozott ki. Ferjancsics László az Önkormányzatnál saját hatáskörébe vonta az ügy intézését, azonban a terület értékesítésénél az Önkormányzat is hibázott, ezért az üzlet végül meghiúsult.
A befektető 2005. júliusában megbízta családtagjait, hogy látogassák meg Ferjancsics Lászlót családja velencei nyaralójába, és az ott elhangzottakról készítsenek hangfelvételt, nyilván féltette befektetett pénzét, és nem látta az ígéretek megvalósulásának lehetőségét.
Erről a szerkesztőség birtokában lévő, saját kezűleg aláírt nyilatkozatában az alábbiak szerint szól:
„2005. július 20-a körül édesapám, mostohaanyám, az ügyletet hozó barátom és K. István meglátogatták Ferjancsics Lászlót Velencén, ahol a nyaralója is van. Az alpolgármester ekkor ismét megígérte, hogy az útkapcsolat meg lesz oldva kisajátítással, illetve ún. lejegyzéses eljárással. Azt is elismerte, hogy az adásvételi szerződéssel még az önkormányzat adós, mert ők sem írtak azt alá. Szóba került, hogy a Főépítész folyamatosan változó adatokat közölt az ingatlanok beépíthetőségére vonatkozóan a tervezőnkkel, ami miatt az első tervet a PEMÁK nem is fogadta el. Erről a beszélgetésről hangfelvétel is készült, mely jelenleg is rendelkezésemre áll.”
Tehát az ügy 2005. februárjában indult. A terület 2004. évi sikertelen pályázata után, egy éven belül az Önkormányzat meghirdethette a területet pályázat nélkül is, ezért 2005. év elején a vevő, kérelmet irt a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság részére, és befizetett 2.250.000 Ft. előleget szándéka komolyságának demonstrálása végett.
A Gazdasági Bizottság a kérést megtárgyalta, elfogadta, erről a vevőt 2005. március 8.-án értesítette, egyben közölte, hogy az összeget foglalónak tekinti. Ez véleményünk szerint jogilag kétséges. A vevő a birtokunkban lévő nyilatkozatában azt is jelzi, hogy ebben az időszakban többször tárgyalt Ferjancsics László alpolgármesterrel.
A vevő el is kezdte a közútkezelőnél az elvi engedély kiállításához szükséges munkát, és ekkor derült ki, hogy nincs közvetlen rácsatlakozás a 2/A. útra, mert egy pár méteres sáv még magántulajdonban van. Ez senki részéről nem volt szándékos, egyszerűen az Önkormányzat építési szakembereinek a figyelmét elkerülte. De a problémát az Önkormányzatnak kellett megoldani, hiszen a vevő közvetlen csatlakozási lehetőséggel kívánta a területet megvenni, és erre is fizette be az előleget.
Az ügy intézése Ferjancsics László által meg is kezdődött. A vevő, a családtagok, és Ferjancsics László részéről kialakult itt egy közvetlenebb kapcsolat.
Időközben a közútkezelő az engedélyt megadta, a vevő többször érdeklődött az útkapcsolat rendeződésének ügyében, érdemi választ azonban nem kapott. A vevő egyre türelmetlenebbé vált, veszni látta pénzét, ezért úgy döntött, biztosítékot akar magának. Ekkor került sor arra a bizonyos Velencei-tavi beszélgetésre. Itt rögzítésre is került az a vételáron felüli követelés, ami biztos nem először hangzott el a felek között, és Ferjancsics László részletesen elő is adja, ezért mit vállal.
Intézkedéseiért pénzt követelt, konkrétan 30 millió forintot /ebbe egyébként a vevő bele is egyezett.
Ezek után hosszú hónapokig nem történt semmi, majd a vevő sürgető levelére 2005. október 18.-án a Vagyonhasznosítási Osztály arról tájékoztatta őt, hogy az adásvételi szerződés az ő hibájából nem jött létre, és a befizetett pénz visszaigénylésére sem jogosult.
Időközben az Önkormányzat a területet másnak értékesítette.
A vevő követelte, hogy a 2.250.000.-Ft. befizetett előleget, és a tervezésekre számlával igazoltan ráköltött 2.350.000.-Ft. költséget az Önkormányzat részére fizesse ki, mely elöl az Önkormányzat jogosan elzárkózott, hiszen erre kizárólag bírósági ítélet alapján lett volna jogalapja. A tét tehát egy közel 5 millió Ft.-os összeg volt.
A volt vevő /innentől nevezzük D. Tamásnak/ követelte vissza az előleget és a tervezésre ráfordított pénzt, az önkormányzat viszont más jogi állásponton volt.
Több hónap szünet és több sikertelen önkormányzati egyeztetés után azonban D. Tamás ismét jelentkezett Ferjancsicsnál azzal, amennyiben a pénzét nem kapja vissza, nyilvánosságra fog hozni egy hangfelvételt, amelyen az alpolgármester mások jelenlétében intézkedéseiért pénzt követel, konkrétan 30 millió forintot /ebbe egyébként a vevő bele is egyezett/. Ez volt a sokszor említett Velencei-tavi beszélgetés.
D. Tamás meghallgatást kért Bóth János polgármestertől, aki lehetőséget is adott erre. D. Tamás itt elmondta a történteket, majd Bóth Jánosnak bemutatta a Velencei-tavi nyaralóban készült hangfelvételt, melyen a korrupció előkészületére tett kísérlet teljesen egyértelmű volt.
Bóth János: közölte, hogy Ferjancsics az új testületben, ha meg is nyerik a választást nem lesz alpolgármester, ezt az ügyet pedig rendezzék le, más esetben biztos, hogy büntető eljárás lesz belőle. A várost közvetlen kár nem érte, sőt az előleg bevételt is jelentett, az ügy azonban jellegénél fogva kétségtelenül túlmutatott ezen.
A teljesen kétségbeesett Ferjancsics /hiszen börtön lebegett a feje felett/ természetesen nem tudta a megoldást, kétségeivel megkereste a területet megvásárolt befektetőcsoport egyik tagját. Az ő javaslatára született meg egy olyan megoldás, amit az azt követő évek Ferjancsics által bemutatott politikai ámokfutása /kórházeladási szándék, hangfelvételek, önkormányzati átállások, politikai fenyegetések stb./ miatt már mindenki megbánt.
A megoldás pedig az volt, hogy befektetőcsoport vezetője leült egy egyeztetésre D. Tamással, és az addig elkészült „tervek megvásárlása” címén az önkormányzatnak befizetett pénzt, és a ráfordított tervezési költségeket részére megfizette. „Természetesen” a 4.600.000.-Ft. összeget ehhez a tranzakcióhoz Ferjancsics László biztosította.
Igy „hírneve” is megmaradt, és az ügy is lezárásra került, anyagi kár egyedül őt érte. A kiadást viszont pótolni akarta, ennek egyik eszköze lehetett volna az általa erőltetett kórházeladás, de mint tudjuk, az is meghiúsult. Ferjancsics erre vadult be végleg, és veszítette el még megmaradt emberi tartását. Az ilyen ember számára a közpénz megszerzése a cél, a választók állítólagos képviselete csak egy eszköz, mely ehhez hozzásegíti.
Amennyiben Ferjancsics kétségbe vonja állításainkat, vagy pereskedik, az érintettek szívesen idézik fel az akkor történteket, akár hivatalos eljárás keretei között is. Büntetőjogilag, mint tudjuk elévült, de ha Ferjancsics egyetlen szóval kétségbe vonja lapunk állítását, egy bírósági perben a valóság bizonyításának keretein belül ezek a vallomások is természetesen megtörténnek.
(Ferjancsics nem vonta kétségbe a vacivilag.hu állításait, és talán életében először nem pereskedett. Ez pedig tudjuk mit jelent! IGAZAT MONDTUNK!!!)
A váci képviselőket, és a Polgármestert is többször megszólítottuk a következőképpen:
„Felfogják Önök egyáltalán, hogy egy olyan ember irányítása alatt tevékenykednek, akinek vitán felül nem a város fejlődése, hanem saját zsebének a tömése a legfőbb hitvallása? Az ilyen embereket nevezik politikai bűnözőnek.
A Vácivilág úgy gondolja, hogy Ferjancsics Lászlóra semmi szükség nincs a közéletben, és mindenki, aki a közelében van, vagy most kerül oda, besározódik.”
Felszólítjuk Matkovich Ilona polgármestert, hogy a kialakult helyzet és a cáfolhatatlan tények miatt, Ferjancsics László alpolgármesteri jogkörét és illetményét vonja meg, és minősítse vissza képviselővé!
„Lejárt a lemez, bezárt a bolt, lehúzták a rolót, elment a hajó, bedobták a fájrontkulcsot, kicsöngettek, harangoztak - hányféleképpen kell elmondanunk, hogy vége?”
Ferjancsicsot is megszólítottuk:
„Önnek nemcsak a régebbi korrupciós kísérletei miatt kell távoznia, hanem jelenkori tevékenysége miatt is. Az Önkormányzatból az átlagkereset többszörösét viszi haza, miközben hülyének nézi a város lakóit. ön egy felettébb gátlástalan, közpénzéhes figura.”
Bizonyára sokan felteszik magukban, vagy akár önnek is a kérdést, a Vácivilág miért ír ilyen stílusban, és ilyen kemény dolgokat? Miért nem perelte még az Önkormányzat az oldalunkat, amikor a vaconline.hu oldalt már többször bíróságra citálták, majd több cikkben tudatták az olvasóikkal (fizetett hirdetésben), hogy pert nyertek mert valótlant állított az oldal?
„Azért Ferjancsics László, mert ez az igazság, amit eddig senki nem hozott nyilvánosságra!”

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia