MOKÁNSZKY ZOLTÁN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

mokanszky210529 A DEÁKVÁRI JÁTSZÓTEREK BOTRÁNYOS ÁLLAPOTÁRÓL

 

A körzete választóinak bizalmát (7. számú) immár sokadszorra elnyert FIDESZ-KDNP képviselő a teljes váci sajtót meghívta a deákvári játszóterek botrányos állapotát kifogásoló sajtótájékoztatójára, de a baloldali sajtó csak a városházi sikerpropagandára fogékony, a deákvári szülők és gyermekek problémáira nem mutattak érzékenységet, a VácOnline-on kívül más nem vett részt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. ( Tisztelt képviselő Úr! A vacivilag.hu semmilyen meghívást nem kapott az említett sajtótájékoztatóra, ugyanakkor természetesen közöljük a cikket, hiszen egy Vácot-Deakvárt érintő problémáról van szó. Tisztelettel figyelmébe ajánljuk az email címünket, amire legközelebb a megkeresést elküldheti: info(kukac)vacivilag.hu. Köszönjük! Szerk.)
A Bimbó utcai játszótér
Tájékoztatni szeretném a város vezetését és a jelenlegi főkertészt, hogy Vác városában vannak olyan játszóterek, mint például a Bimbó utcai, amelyeket teljesen elhanyagoltak – kezdte a tájékoztatást Mokánszky Zoltán. Fél méteres fű éktelenkedik, az idei évben itt még nem volt fűnyírás. Ezek az állapotok egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy a gyerekeink felhőtlenül játszhassanak.
Az előző ciklusokban a költségvetés ezen során szerepelt fűnyírás, a mostani költségvetésben is megvan a fedezet, ezért érthetetlen, hogy miért nem teszik itt a dolgukat. Vannak olyan játszóterek, melyeket karbantartanak, a körzetemben azonban erre szemmel láthatóan nem figyelnek oda.
A kampány során a balliberális szivárványkoalíció azt hangoztatta, hogy osztrák kisvárost varázsolnak Vácból. Ez minden, csak nem az!
Ezt a játszóteret 2008-ban még én álmodtam ide, egészen 2019-ig rendben tartott, gondozott volt. Kérdezem, miért kell ennyire elhanyagolni, miért büntetik a körzet lakosságát azzal, hogy ilyen állapotok uralkodnak?
A választási kampányban azt hangoztatta a jelenlegi polgármester, hogy minden vácinak a polgármestere akar lenni, akkor a 7-es számú választókerületnek miért nem akar a polgármestere lenni, miért hagyja ilyen elhanyagolt állapotban a játszóteret? Az itteni lakók több alkalommal értesítették a főkertészt, a városvezetést arról, hogy itt a fű magassága már régen meghaladta a rendeletben előírt 30 cm-t.
A tavalyi évben a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletet módosították és a város lakosságára kiszervezték a kaszálást, a város zöld területének ¼-ét. Ez egy burkolt adóemelés volt. A jelenlegi városvezetés a saját alapfeladatait sem képes elvégezni, de a lakókat folyamatosan felszólítják, hogy a házuk előtt tartsanak rendet. Meg fogják büntetni őket, ha nem teszik meg. Az önkormányzatot ki fogja megbüntetni? – teszem fel a kérdést.
Úgy látszik, Matkovichnak csak addig kellettek az emberek, míg a választáson az X-et behúzták a neve mellé, most már egyáltalán nem érdeklik az emberek gondjai, még válaszra sem méltatja őket.
Azt is nagyon furcsának találom, hogy erre a sajtótájékoztatóra csak a VácOnline jött el, kiértesítettem az összes váci médiumot. Az is furcsa, hogy a közpénzből üzemeltetett ESTV nem volt kíváncsi arra, hogy egy megválasztott képviselő mire akarja felhívni a figyelmet.
A felújítás során a térről eltávolítottak játékot, s ezt a „gyermekvédelminek” igazán nem mondható, felettébb ízléstelen megoldást alkalmazták – Fotó: VácOnline ( Tisztelt képviselő Úr! A vacivilag.hu semmilyen meghívást nem kapott az említett sajtótájékoztatóra, ugyanakkor természetesen közöljük a cikket, hiszen egy Vácot-Deakvárt érintő problémáról van szó. Tisztelettel figyelmébe ajánljuk az email címünket, amire legközelebb a megkeresést elküldheti: info(kukac)vacivilag.hu. Köszönjük! Szerk.)
Az elmúlt években két lakópark is épült a környéken, a Levél utcai és a Cserjés lakópark, kisgyermekes családok sokasága költözött ide. Ezzel a gépkocsi forgalom is megnőtt, többszöröse az előző évieknél. A lakók kérték, hogy a biztonság miatt ezt a játszóteret kerítsék körbe, hiszen ha a gyerekek labdáznak, szaladgálnak, kiszaladhatnak az útra, balesetveszélyes. Az idei évi költségvetés tervezésénél jeleztem a városvezetés felé, hogy körbe kell keríteni ezt a játszóteret. Sajnos, ahogy tavaly, idén sem került be a költségvetésbe ennek fedezete. Lehetőség lenne rá, hiszen az utóbbi időben eladtak már több százmillió értékben önkormányzati ingatlant. Mivel ezeket a pénzeket kizárólag fejlesztésekre lehetne használni, abból nyugodtan lehetne költeni 4 millió forintot, hogy a balesetveszélyt elhárítsák.
Szárnyasi Pál itt lakó elmesélte, hogy ilyen állapotok még soha nem voltak. 2008 előtt itt fociztak a fiúk, a játszóteret valóban Mokánszky képviselő úr lobbizta ki. Eddig úgy volt, hogyha beszóltunk a városüzemeltetéshez, azonnal kijöttek és lenyírták a füvet. Az új városvezetés óta semmi nem történik. Egy három éves gyerek simán elveszik itt a fűben. A játszótér játszóeszközeit közben már felújították, de újabbakkal nem bővítették, a homokozót annak idején a képviselő úr saját pénzéből ajándékozta az itt lakó gyermekeknek. Azért is kellene körbe keríteni, mert a kutyatulajdonosokkal folyamatos vitában vagyunk, hogy ide a játszótérre ne engedjék be a kutyáikat. Sokan kutyafuttatónak használják a játszóteret. Még itt is parkolnak nagyon sokszor, mert a parkolóhely is nagyon kevés ebben a körzetben is. Mondjuk ki: semmi nem működik, amit a városnak kellene működtetnie.
A Jázmin utcai játszótér
A deákvári Jázmin téri játszótéren vagyunk – folytatta immár egy új helyszínen a kormánypárti képviselő. Ezt a játszóteret körbekerítették, de a füvet az idei évben még itt sem nyírták le. Látható, hogy a fű térdmagasságú, néhol derékig ér. Kérdezem a város vezetését, hogy
– ezt normális állapotnak tartják-e?
– Mikor óhajtják levágni a füvet a Bimbó utcai és a Jázmin téri játszótereken?
– Ezt érdemlik az itt élő emberek?
– Netán büntetik őket?
– Vagy tán alkalmatlanok arra, hogy a várost normálisan üzemeltessék?
Ha nem megy, álljanak fel, hagyják békében a váciakat!
Megkérem őket, hogy ne az én lejáratásommal foglalkozzanak, hanem a váciak érdekét képviseljék, hogy ne legyenek a városban sehol ilyen áldatlan állapotok.

Forrás: vaconline.hu

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia