Ferjancsics komoly tehertétel Vác közéletében

ferjancsicsl Részlet a vaconline cikkéből

 

A teljes cikket a vaconline.hu oldalon olvashatják.

vaconline.hu birtokába jutott egy 2010-es, Ferjancsics Lászlóval kötött szerződés, amely véleményük szerint pontosan tükrözi azt, hogy a politikus miképpen állt át bármikor-bárhová, ahonnan árulásai révén Júdás-pénzt remélhetett. Utánajártak, mi lehetett az alább ismertetett szerződésnek – a számára mentőövként bedobott közpénz-kifizetésnek – történeti, politikai előzménye.

Ferjancsics László bemutatkozásaiban csak szűkszavúan szokott nyilatkozni magáról, és sorra kihagyja e beszámolóiból a HospInvesttel és a profitorientált egészségiparral kapcsolatos, szoros együttműködését. A vele közel sem baráti viszonyt ápoló, váci köznyelvben csak „Átállónak” nevezett, minden politikai váltást átvészelő, sőt a változásokat a maga szempontjából sikeresen meg is lovagló, kispályás politikust már addigra mind a Fideszből, mind az MSZP-ből kirúgták árulásai miatt. Sajnálatosan azóta is szemtanúi lehetünk a még ma is töretlenül funkcióban maradt közszereplő politikai színeváltozásainak!

Dr. Bóth Jánossal, mint egykori politikai mentorával, az MSZP-s polgármesterrel 2007-2009 között pont a zavaros kórház-privatizációs kezdeményezés kapcsán kapott össze. Ekkor kezdődött dr. Bóth Jánossal a konfliktusuk, amely később éppen a Hospinvest ügynél tetőzött. Épp ezen árulásuk miatt zárták ki őt és hű táskahordozóját, Makrai Zsoltot a baloldali pártból.

A város vezetője akkoriban – véleményünk szerint, igazi baloldaliként, még saját oldali kormányával szemben is vállalva a konfliktust – ellenezte a váci kórház privatizációját, Ferjancsics pedig mindeközben, a város képviselőjeként, de a HospInvest hű alkalmazottjaként pontosan azért a kommunikációért volt felelős, hogy miképpen lehet a lakossággal és a város vezetésével lenyeletni azt a békát, hogy hamarosan nem lesz saját kórházunk, s az egész országgal együtt Vác is belesodródhat a fizetős egészségügyi rendszerbe. (Már írtunk arról, hogy az egész oly annyira tisztátalan ügy volt, hogy a HospInvest cégvezetői közül, valamint társult cégei és a kórház-igazgatói közül is számosan a börtönben végezték.)

„Önmagáért” László nagy valószínűséggel méltatlanná vált már régen a váci polgárok bizalmára, hiszen a mindenkori politikai hatalmát szinte kivétel nélkül csak a saját hasznára fordította.

A váciak – egyelőre még csak zömében a jobboldalon, de lassan a józanabbak a baloldalon is – azt látják, hogy a 2019-es, magukat túlnyert szivárványkoalícióban két olyan alpolgármester is van Matkovich Ilona mellett (Kiss-Ferjancsics páros), akik – a Váci Világ erős szavaival élve – erősen hasonlatosak a Közpénz Hiénához.

Ferjancsics László január óta 13 (!) kórházzal, illetve egészségüggyel foglalkozó, zömében kormányt és a kormány járványintézkedéseit lejártó posztot tett ki. Ezekben egyféle szavahihető egészségügyi szakembernek, sőt elkötelezett váci kórházvédőnek igyekszik láttatni magát, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a váciakkal elfeledtesse, hogy egykoron a HospInvest alkalmazásában még azon törte a fejét, miképpen lehet simulékonyan beadni majd a város közvéleményének, hogy nem lesz a későbbiekben saját kórháza.

A bemutatott szerződés is igazolja azt az arcátlan képmutatást, amit ő és a hozzá köthető médiumok a kórházzal kapcsolatban megjelenítenek. Véleményünk szerint ő lenne az utolsó ebben a városban, aki ebben a témában hitelt érdemlően megszólalhatna.

Forrás: vaconline

***

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia