Vessünk véget a Mocskolódásnak

mocskolodas1 Nyílt levél Vác Város Képviselőinek, Közéleti Szereplőinek, a Médiának!

 

 

Egyre tisztességtelenebbek azok a névtelenség homályába bújó cikkek, amelyek nem városunk közös emberi kapcsolatainak épülését szolgálják. Nem lenne megengedhető, nem szabad megengednünk, hogy néhány ember, csak aljasnak nevezhető stílusával mérgezze az amúgy is sok kívánnivalót hagyó városi kommunikációt.

Bár sokan tudják, még többen sejtik, vagy tudni vélik, hogy ki/kik is állnak ezen sötétségbe burkolódzó taktika mögött és átlátják ezt a több honlap működtetésére épülő trükköt, ezért nem vevők az így megjelentetett szenny „irodalom” híreire, de ez kevés a városi közélet tisztaságának megóvásához.

Ha esetleg valaki még nem értené az elmondottak működési elvét, nos az nagyon egyszerű: „barátunk” először megjelentet egy beazonosíthatatlan tulajdonosú, impresszum nélküli, de ténylegesen saját maga által létrehozott, kezelt honlapon, pl. egy aláírás nélküli "híradást", vagy csak egy közönséges mocskolódó rágalmazást, majd ezt, immár a felelősség vállalás kockázata nélkül "csak ártatlanul", mint egy érdeklődésre számot tartható hírt, megoszt, immár a saját oldalán (inkább oldalain, mert több is van belőle, hiszen a látványosság meghatározó lehet), vagy idéz az „ismeretlen szerzőtől”, aki szintén ő saját maga volt.

Ebben az esetben a "hősünk", aki nem meri adni a valódi arcát a mocskosságához, így az ártatlanság látszata alatt tud tevékenykedni, másokat felelősségre vonás nélkül rágalmazni, stb.

Nos, ennek szeretnénk véget vetetni. Lehetnek, legyenek véleménykülönbségek. Lehetnek, legyenek érdekellentétek. Lehetnek, legyenek párt és frakció harcok. De a küzdelem maradjon meg a tisztesség határain, keretein belül, különben az egész várost egy-két ilyen ..…sehonnai bitang ember, ki most ha kell becsületesen élni nem mer...... le tudja húzni arra a mocskolódó szintre, ami az ő lelki világának a színvonala.

Védjük meg a közéleti kommunikációnk tisztaságát és őrizzük meg az emberi mivoltunkat az esetleges politikai csatározásokban is. Van szólásszabadság, de aki ezzel élni kíván, adja a nevét és az arcát is a véleményéhez, ne burkolózzon a névtelenség sötét homályába.

Jelen, csatlakozásra történő felhívásunkat megküldjük minden váci képviselőnek, városi médiának és az önkormányzatnak azzal, hogy aki egyet ért a jelen írásban és a mellékelt felszólításban leírtakkal, az, az ezen megtisztulás érdekében tett kezdeményezéshez való csatlakozását és annak magára nézve történő kötelező megtartásának elfogadását igazolja vissza azzal, hogy ezt a felhívást megjelenteti, megosztja a közösségi és minden más egyéb internetes oldalán.

mocskolodas1

A vacivilag.hu csapata

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia