51,5 millióval segítette a város a beruházást

csonnvachu Lezárul a vízitúra fejlesztésre irányuló beruházássor

 

 

Online sajtótájékoztatón ismertették hazánk közép-dunai szakaszának komplex víziturizmus fejlesztését célzó beruházássorának megvalósult jellemzőit kedden délelőtt. Az eseményen Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Baráth Gergely, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezetője és Nyikos András projektvezető számolt be a mintegy 800 millió forintos uniós forrásra épülő és 15 vízitúra megállóhelyet érintő VEKOP-pályázat megvalósításáról.

A tájékoztató során elhangzott: a Széchenyi 2020 program keretében kialakított újépítésű, illetve felújított vízitúraállomások átadására tavasszal kerülhet sor és a remények szerint a szabadtéri idényben már a vírushelyzet is megengedi, hogy a sportolók és túrázók használatba vegyék.

A sportági szakszövetség elnöke a fővárosi mellett kiemelten szólt a Vácon megvalósult, széles összefogással és jelentős önkormányzati forrás bevonásával létrejött beruházás fontosságáról. Mint azt Schmidt Gábor kiemelte: a váci összefogás jó példa, nagyon magasszintű fejlesztés valósult meg, amely motorja lehet a térség vízi turizmusának.

Az eredetileg 100%-os támogatási intenzitásúnak ígért váci létesítmény megvalósítása közel 288 millió forintba került, melynek kevesebb, mint fele volt az uniós forrás. Ehhez szövetségi és alapítványi hozzájárulás mellett az önkormányzat mintegy 51 és fél millió forintot biztosított, illetve további költségeket jelentett a város számára az infrastruktúra és a környezet kialakítása. Ezen felül évente a városi költségvetés 5,3 millióval járul majd hozzá az üzemeltetéshez.

A sajtótájékoztató résztvevői szóltak még arról, hogy folyamatos tervezés folyik hasonló projektekre, így az új uniós támogatási ciklusban várhatóan további településeken jöhet létre a versenysportot és a szabadidős turizmust segítő vízi központok.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia