A Városháza félresöpri az ellenzéket

csereklye2021 Csereklye Károly kifogásai

 

Félresöpört, várost érintő napirendi pontok
December elején kaptam a polgármester asszonytól egy levelet, hogy a következő év költségvetéséhez tegyünk mindannyian javaslatot. Ezt a javaslatot megtettem, 11 pontot küldtem el a hivatalba. Néhányat ezek közül most megemlítenék:

Az egyik pont a váci bérlakásprogram beindítása és helyzete, lehetőségei. Ez szerepelt a polgármester asszony választási programjában is. Rendre elmaradnak a beszámolók, melyek tájékoztatnának bennünket, képviselőket, még a napirendről is levettek, hiszen többségben meg tudják szavazni.
Tájékoztatót kértem a külterületek főútvonalainak aszfaltozásáról, mely az ott élőkön nagymértékben segítene.
Tiszta levegő Vác városi programban milyen intézkedések történtek?
Hulladékudvar kialakítása hogyan áll?
A Madách Imre Művelődési Központ felújításának előkészítésében milyen lépések történtek?
Már 2019 decemberében kértem, hogy a Vác városi tulajdonban lévő futball stadion felújítását is el kellene kezdeni TAO illetve önkormányzati pénzből. Sajnos sem ez, sem a Sallai Imre laktanya területére megálmodott kézilabda stadion ügyében sem kaptam semmilyen választ.
Azon túl, hogy soha nem tudok felvetetni napirendi pontként semmit, azt a választ kaptam a polgármester asszonytól, hogy a feltett kérdések egyedi jellegűek és azért nem kerülhettek a képviselő-testület elé.

Lehet, hogy most nem veszi fel a megtárgyalandó pontok közé, de felhívnám a figyelmet arra, hogy ezek mindegyike benne volt a választási ígéreteiben!

Döntsék el a választók maguk ezek alapján, hogy vajon hogy működik a képviselő-testület, ha a többség minden ellenzéki javaslatot lesöpör!?
2020 nyarán a közmeghallgatáskor már javasoltam, hogy néhány hónapról, vagy akár egy éves tiszteletdíjunkról mondjunk le mindannyian. Akkor a jelenleg városi hatalmasok közül az egyik hölgy azt mondta, hogy „ez nem normális!” Pedig mihamarabb meg kellene lépni, hogy csökkentsék az alpolgármesterek számát, a felügyelő bizottságok létszámát, a képviselők tiszteletdíját. Azt javasoltam, hogy ezt a pénzösszeget csak fejlesztésre, felújításra lehessen költeni!
Felmerült többször is az a kérdés, hogy ki a megélhetési politikus? Megkaptam többször, hogy az vagyok, karrierre törekszem. 72 évesen milyen karrierre törekszem!? Nevetséges! Viszont nézzék meg a jelenlegi képviselő-testületet, hogy abban hány olyan személy van, aki az életében a politizáláson kívül még semmilyen más munkát nem végzett. No, ezek a megélhetési politikusok!
Reménykedni tudok csak abban, hogy az új esztendőben partnerként kezelnek minden képviselőt és a város lakosait is. Ehhez az is kellene, hogy a mostani hatalom nézzen magába, s legfőképpen csökkentse a közpénzből élők számát! – zárta a sajtótájékoztatóját Csereklye Károly.
Forrás Vaconline

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia