Magánterületen idén is lehet tűzijátékozni

tuzijatek A rendőrség is megerősítette a hírt: Magánterületen mehet a lövöldözés.

 

Bár Gulyás Gergely bejelentéséből arra lehetett következtetni, idén nem lesz újévi tűzijátékozás, hiszen a kijárási tilalom miatt betiltják az árusítást, nagyon úgy tűnik, hogy ez csak az utcákra vonatkozik: a Telex kiszúrta, hogy a pirotechnikai eszközök árusításával foglalkozó vállalkozások értelmezése szerint ha kihelyezett kontérekből nem is, de üzletekben továbbra is árusíthatóak a tűzijátékok és petárdák, a tiltás pedig csak közterületre vonatkozik, így erkélyről vagy kertből nyugodtan mehet.

Az értelmezést a rendőrség is megerősítette, tehát a “szokásos” helyekről tényleg beszerezhetők az eszközök, és magánterületen használni is lehet őket, a szabályok megszegése esetén viszont 150 ezer forint büntetés is kiszabható.

Forrás: hvg.hu

 

Az ezzel foglalkozó boltok nagyban építenek az újévi tűzijátékozásra, forgalmuk nagyrésze ebben a pár napban keletkezik. Ha nincs koronavírus, december 28. és 31. között lehet a kijelölt helyeken vásárolni, és december 31-én 18:00-tól reggel 6-ig lehet őket használni.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia