Kis séta – nagy felfrissülés

borzsony001 Csak egészségügyi séta céljából, és ne csoportosuljanak

 

 

Az Ipoly Erdő Zrt. arra kéri a kirándulni vágyókat, hogy csak egészségügyi séta céljából keressék fel a közeli erdőket, és ne csoportosuljanak. Minden arra csábít, hogy túrabakancsot húzva feltöltődjünk a friss levegőn. A járványveszély ellenére, tömegek választják az erdei kirándulást hétvégi programnak - ezek az elmúlt hetek tapasztalatai. Sokan jönnek hozzánk is - a Börzsöny, a Cserhát túraútjain, kilátóinál, tanösvényeinken nagyon megnövekedett a látogatók száma.

Bár a jelenlegi járványügyi szabályozás nem tiltja a szabadtéri programokat, szigorú előírások betartását várja el mindenkitől. Az első és legfontosabb, hogy ne alakuljon ki csoportosulás. Ez nem csak azt jelenti, hogy csapatban ne túrázzunk, hanem azt is, hogy a kiszemelt túraúton, kirándulóhelyen a többi látogatóval is tartsuk a másfél-kétméteres távolságot!

A járványügyi helyzettel kapcsolatos erdőlátogatási szabályokat a honlapunkon összefoglaltuk, ezekre hangsúlyos figyelmet szeretnénk irányítani:

http://www.ipolyerdo.hu/hirek/ovatosabb-leptekkel-az-erdoben

Ne feledjék, hogy április 10-től az ország teljes területén tűzgyújtási tilalom van érvényben! Ennek részleteiről itt tájékozódhatnak: http://erdotuz.hu/kezdolap/

Kérjük, hogy aki az erdei kirándulást választja, kerülje a népszerű turisztikai helyszíneket, keresse most a kevésbé látogatott helyeket! Ehhez segítséget a www.ipolyerdo.huoldalon is talál, de a www.termeszetjaro.huoldal is remek lehetőségeket mutat be.

A kijárási korlátozás meghosszabbítása mellett kiemelt kormányzati lépés, hogy a települések polgármesterei a húsvéti hétvégére jogosultak a látogatók korlátozásáról szigorúbb intézkedéseket tenni. Mielőtt útnak indulnak, feltétlenül tájékozódjanak ezekről!

A Dunakanyar térségének települései közül például Nagymaros, Verőce, Zebegény, Kismaros, Kóspallag, Szokolya már hozott ilyen döntéseket, a bel- és külterületi útjait, parkolóhelyeit a turistaforgalom elől lezárta. Sokakat érint, hogy a lezárás Királyrét területére is vonatkozik. Hollókő vezetése szintén azt kéri mindenkitől, hogy idén ne náluk töltse a húsvéti ünnepeket. A lezárásokkal kapcsolatos információkat folyamatosan frissítjük, az Ipoly Erdő Zrt. hivatalos Facebook oldalára a hozzánk érkező települési határozatokat kitesszük.

Tisztelt Látogatóink, Vendégeink, Erdőjárók!

Kérjük önöket, hogy nagy túrákat most ne tervezzenek! Megértjük, hogy a tavaszi erdő erre csábít, de most legfeljebb egy frissítő, rövid séta lehet a cél - egyébként mindannyiunk érdekében, válasszuk az otthonunkat az ünneplésre!

Bízunk benne, hogy hamarosan együtt tervezhetjük a nagy kirándulásokat, szabadidőparkjainkban az élményekkel teli eseményeinket. Amint lehet, mi nyitott kapukkal várjuk majd Önöket!

Köszönjük a megértésüket! Jó egészséget kívánunk!

forrás:http://www.ipolyerdo.hu/hirek/kis-seta-nagy-felfrissules

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia