Újra nyitva az 1000sziget Horgásztó

1000sziget main logo Kedvenc helyünkön horgászhatunk

 

 

 

Az 1000sziget horgásztó újra nyitva áll a nagy halakat kedvelő horgászok előtt, Budapesttől 40-50 km-re (50 perc), Váctól 21 km-re, a Nógrád megyei Nézsa település határában található. A horgásztó könnyen megközelíthető: Budapestről a 2/A autóúton 50 perc alatt, Vácról 20 perc alatt érhető el, Nézsára beérve a templomnál kell jobbra lekanyarodni.

1000szigetterkep1

A tó csodálatos természeti környezetben Cserhát-hegységben a Vas-hegy lábánál, panorámás, nyugodt, csendes környezetben helyezkedik el. Piros túra útvonalon megközelíthető a Vas-hegy és a Csővári-vár. Az 5ha területen fekvő tavat Nézsa településen találják azok, akik szeretik a hatalmas halakat. 3ha vízfelületen a partról vagy akár a sok kis sziget egyikéről is vízbe juttathatjuk a csalinkat.

1000szigetfent

A családias környezetben a gyermekes horgászok is megtalálják a számításunkat, hiszen játszótér, hinta sőt sütögető és bográcsozó hely is várja azokat, akik családdal, gyermekekkel együtt érkeznek. A fás, ligetes területen víz, villany is van így akár lakókocsival több napra is le lehet horgonyozni. A legtöbb sporthorgász a cath & release, vagyis a fogd meg és engedd vissza módszert követi, így a tavon is ez az alapelv érvényesül. Az élmény azonban frenetikus. Hogy miért?

1000szigetto5

Az Ezersziget horgásztóban 50-100 között van a 10-20 kg pontyok száma, de a 20+-os kategória is megtalálható. A potykák zömét azonban az 5-10 kg-os példányok teszik ki. A pontyokon kívül megtalálható amúrok is felejthetetlen élményt nyújtanak, hiszen a legnagyobb példány eléri a 40 kg-ot, de a 20+ kategória is igen gyakran akad horogra. Legtöbbször azonban 8-15 kg súlyú példányok veszik fel a felkínált csalétket.

1000szigetto1

A békés pikkelyesekből még a kárász és keszeg az, amit szákolni és fárasztani tudunk, hiszen nem ritkák a 70-80 dkg tömegű egyedek. Aki ragadozóra pályázik, annak sem kell otthon hagynia a szereléket. Harcsa 10-50 kg és süllő 2-10 kg-os példányai kaphatják be a csalihalunkat. A tó folyamatos vízutánpótlását a területen található források biztosítják. A sok fa a víz körül pedig a legnagyobb melegben is megfelelő hűvöset biztosít a horgász és családja számára. A kifogott halakat természetesen matracra kötelező helyezni, amit viszont nem kell a horgásznak hozni, hiszen minden helyen megtalálható.

1000szigetto2

Fontos kiemelni az állandó éjszakai horgászat lehetőségét is. Legyen hétköznap vagy hétvége azok a horgászok, akik szeretnek éjszaka is lógatni itt megtalálják a számításukat. Az 1000sziget horgásztó újra nyitását mindjárt egy horgászversennyel ünnepelték, ahol akadt bőven dolga a mérlegelőknek, akik átlagosan 15 percenként mérték a hatalmas pontyokat és amúrokat.

1000szigetto3

A versenyre egyébként még 300km-ről is érkezett versenyhorgász, ami bizonyítja, hogy ha valaki egyszer ide ellátogat, azt az 1000siget tó rabul ejti és nem ereszti. A horgászok számára folyamatosan fejlesztik a tavat így az elkövetkező időszakban várható, hogy a másik nagy kedvenc sporthal a Tok is helyet kap az állományban. Azok akik érdeklődnek a további feltételek iránt javasoljuk, hogy keressék fel a hamarosan frissülő www.ezerszigethorgaszto.hu weboldalt, valamint keressék az oldalukat a facebookon.

1000szigetto4

A végén pedig jöjjenek az árak.
A tó reggel 6:00-18:00 óráig tart nyitva a hét minden napján. A hétvégén 2500.-Ft, hétköznap 2000.- Ft-ot kell fizetnünk a napijegyért. Az éjszakai jegy este 18:00-06:00 óráig szól. Ára 3000.- forint. A halakat napi áron meg lehet vásárolni, de az 5 kg feletti pontyokat vissza kell engedni.
A fentiek alapján már csak be kell írni az útvonaltervezőbe NÉZSA, és már indulhatunk is. A szerelés ne maradjon otthon! Görbüljön!

Partnereink

print

 

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

diamond

 

dsk

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia