Kihirdettük a Nagy Ugrás nyertesét!

wwf BigJump 2018 2 Az idei nyertes esemény Gödön lesz

 

 

 

Szoros verseny alakult ki a WWF Nagy Ugrás pályázói között, hiszen mindenki ötletes, szórakoztató és egyben a vizeink védelmét hangsúlyozó programtervvel jelentkezett. Ám végül megszületett a döntés, amelyről a Nemzetközi Duna-napon le is rántjuk a leplet: az idei nyertes esemény Gödön lesz, vagyis a WWF Magyarország is itt tartja hivatalos Nagy Ugrását.

Mi szolgálhatna jobb apropóként az eredményhirdetéshez, mint a Nemzetközi Duna-nap, amelyet Európa-szerte június 29-én tartunk. Nemcsak a vízhez kötődő fajok, de az emberek számára is rendkívül fontosak a folyók és vizesélőhelyek: hogy csak néhányat említsünk, táplálékforrásként, ivóvízként, turisztikai és rekreációs helyszínként szolgálhatnak. Ennek ellenére az elmúlt 150 év során a Duna és mellékfolyói az ártéri területek és vizesélőhelyek 80%-át elveszítették. Ennek negatív hatásai régóta megmutatkoznak és ma már egyre inkább szembeötlőek. A Nemzetközi Duna-nap arra szólít fel, hogy teljes élővilágával együtt óvjuk ezt az értékes természeti kincset.

Hasonló céljai vannak a Nagy Ugrásnak is: az európai kezdeményezés folyóink és természetes vizeink védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet, valamint arra is rávilágít, hogy az emberek életében milyen fontos szerepet játszanak az élővizek.

Nagy Ugrással a folyók és természetes vizek védelméért

"Idén tizenhárom közösség döntött úgy, hogy a saját Nagy Ugrásuk megszervezésével felhívja a figyelmet az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésére, és ezt július 8-án egy nagy közös csobbanással ünneplik meg. A verseny rendkívül szoros volt, a nyertes végül a Boldogságcseppek Alapítvány és Gödi Anyák Angyalai közös pályázata lett, akik a Felsőgödi Duna-parton rendezik meg Nagy Ugrásukat" - mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője. Ők olyan eseménnyel készülnek, mely egyszerre szórakoztató és kiemeli vizeink védelmének fontosságát: a programok között szerepel szemétszedés és a part rendbe tétele, homokvárépítő verseny, papírhajó-készítés - melyet aztán közösen bocsátanak vízre -, de ügyességi játékok, sárkányhajózás, vízirendészeti bemutató és vizespalackos gerinctréning is lesz, az esemény ideje alatt pedig jótékonysági gyűjtést szerveznek a Duna-part gödi szakaszának szebbé tételére. Az esemény csúcsaként délután 3 órakor kézenfogva ugranak együtt a Duna vizébe.

Vác városából ketten is küldtek pályázatot! A Dunai Sárkányok Vác és a Sárkányhajótúrák a Dunakanyarban vízitúrát szervez váci indulással, egy sóderes partszakaszon pedig együtt ugranak majd a vízbe, a vacivilag.hu internetes portál szervezésében pedig 100-150 ember egymás kezét fogva, egyszerre sétál be térdig a Dunába - így a résztvevők egy élő láncot, folyót alkotnak, ezzel is ráirányítva a figyelmet az ember és a folyó kapcsolatának fontosságára.

Partnereink

print

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

Magánnyomozó

magannyomozouj

+3670 7708126

 

diamond

 

dsk

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

pedikurnevjegy

 

mr mester

 

bayer k

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vip logo

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia