VÁROSI KERESZTÚT VOLT VÁCOTT

vacikeresztut „Győzd le a közömbösséget és szerezd meg a békét!” (Ferenc pápa)

 

 

Több évre visszanyúló hagyomány, hogy virágvasárnap előtti szombaton városi keresztutat imádkoznak a váci hívek. Az idei keresztút elmélkedései a béke üzenetét hordozták magukban.

A keresztút a Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény épületétől indult. Dr. Csáki Tibor plébános atya bevezető gondolataiban az ember mindennapi keresztútjáról beszélt, amelyet Jézus keresztútja megszentel. Az ő példáját kövessük és ne legyünk közömbösek embertársaink keresztjei, nehézségei iránt.

Az egyes állomásoknál a váci plébániákhoz tartozó közösségek elmélkedései és fohászai hangoztak el, felidézve Jézus szenvedéstörténetének részleteit Pilátus házától a Golgotáig. Az állomások között Varga László atya vezetésével nagyböjti énekeket imádkoztak a hívek. Krisztus keresztjét – amelyet felváltva vittek a férfiak – Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök és Dr. Varga Lajos segédpüspök is kísérte a menetben.

A hideg ellenére is, végig kitartó hívek a váci Hétkápolna Kegytemplom kertjébe érkeztek ahol felállították a keresztet. A közös keresztút alkalmat adott arra, hogy tudatosítsuk önmagunkban Isten végtelen szeretetét, Aki a Fiát adta értünk. Jézus a mi üdvösségünkért meghalt és feltámadt – erről emlékezett meg zárószavaiban Beer Miklós megyéspüspök, majd Isten áldását kérte a jelenlévő hívekre és az elkövetkező Nagyhétre.

Bölönyi Gabriella

Váci Egyházmegye

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia