Tíz év fegyházra ítélték a volt váci mentőápolót

jog A vádlott, még 2016. május 18-án ment a sértettek családi házához

 

 

2018. január 16-án, a Budapest Környéki Törvényszéken Szegedi Gyöngyvér büntető bíró folytatólagos és nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a mentőápolónak az ügyében, akit bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolt meg az Ügyészség.

A vádlott 2016. május 18-án azért ment a sértettek családi házához, hogy az ott lakó idős, beteg személyektől nagyobb összegű készpénzt szerezzen meg. A piros színű mentős ruházatot viselő vádlottat az idős asszony beengedte. Az előszobában sor került a vérnyomásmérésre, a sértettek adatainak lejegyzésére, majd a vádlott a derekuknál fogva behúzta őket a hálószobába. Az idős férfit leszorította az ágyra, az idős nőt pedig a magával hozott gézszalaggal kezdte fojtogatni, miközben a sértettektől a pénzüket követelte. A sértettek eleinte a bántalmazások ellenére sem adták át az otthon tartott pénzüket.

A vádlott ekkor elővett egy lőfegyvert, vagy annak utánzatát és azzal fenyegette meg az idős embereket. A bántalmazások és fenyegetések hatására végül a férfi sértett 40.000 Ft-ot, a női sértett 36.000 Ft-ot adott át a vádlottnak. A vádlott miután bezárta a sértetteket a hálószobába, elmenekült a helyszínről. 

A folytatólagos tárgyaláson a bíróság a sértetteket nem tudta meghallgatni, mert időközben mindkét sértett elhalálozott.

A bíróság a fegyverrel való elkövetés vádját nem látta bizonyítottnak, de a vádlottat bűnösnek mondta ki 2 rendbeli rablás bűntettében, 2 rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntettében és 1 rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. Ezért az egykori mentő ápoló vádlottat halmazati büntetésül 10 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, mellékbüntetésként 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta a mentőápoló foglalkozás gyakorlásától. A bíróság 76.000 Ft (a sértettektől eltulajdonított összegnek megfelelő) vagyonelkobzást is elrendelt a vádlottal szemben. A bíróság a kiszabott büntetés időtartamára tekintettel fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását. A vádlott legkorábban büntetésének 2/3 részének kitöltését követően kerülhet feltételes szabadlábra.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért és mindkét fél téves minősítés miatt fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia