Megújul a Reménység sporttelepe

remi2 780 millió forintos állami támogatásból, 2019 őszére fejezik be

 

 

A közel egy évszázados, tíz szakosztállyal működő Váci Reménység Egyesület eredményeihez és szellemiségéhez méltó módon újul meg az állam 780 millió forintos támogatásának köszönhetően. Impozáns edzőcsarnok, rekortán futópálya, nézőtéri lelátó épül, s megújul a labdarúgópálya is – jelentették be a hóval borított sportpályán január 16-án tartott sajtótájékoztatón.

A nagy érdeklődéssel kísért sajtótájékoztatón -, melyen megjelentek az egyesület riói olimpián kiválóan szerepelt paralimpikonjai is – dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese bejelentette, hogy a nagy múltú egyesület létesítménybővítésére, a sportolók edzés feltételeinek javítását szolgáló épület komplexum építésére mintegy 780 millió forint állami támogatást biztosított. Az országgyűlési képviselő szólt arról is, hogy a támogatást már átutalták az egyesületnek, melynek köszönhetően egy olyan sportközpont alakul ki, amely a Reménység sportolói mellett kiváló lehetőséget biztosít a város iskoláiban tanuló diákok számára is. Dr. Rétvári Bence bejelentette, hogy az egyesület eredményeinek elismeréseként a centenáriumi évforduló méltó megünneplését is támogatják.

Mokánszky Zoltán alpolgármester szerint az olyan nagy volumenű sportlétesítmény fejlesztések, mint pl. a multi funkciós sport- és rendezvénycsarnok, a Reménység Egyesület Kosdi úti sporttelepén megvalósuló beruházások révén Vác nemcsak sportolói kiváló eredményeinek köszönhetően viselheti méltán a „Nemzet Sportvárosa” címet, hanem a megvalósuló sport infrastruktúra színvonala jóvoltából is.

Moys Csaba egyesületi elnök elsőként köszönetet mondott dr. Rétvári Bencének és a kormánynak az állami támogatásért. A sportvezető némi malíciával kijelentette, hogy az esetleges ellendrukkereknek nem lesz okuk kritikára, mert a megújuló sporttelepet mind a klub, mind az iskolák, mind a civil lakosság a magáénak érezheti majd, kellőképpen kihasználva a lehetőségeket. A sporttelep nyitott a sportkedvelő váci polgárok előtt – tette hozzá. Moys Csaba röviden bemutatta a 96 éves sportegyesület tíz szakosztályát, melyek közül a turisztikai az év végén a közönség Prima Primissima díját vehette át a Hazajáró című műsor elismeréseként. Az elnök szólt arról is, hogy az egyesület életében a legnagyobb fejlesztésnek számító építkezést 2019 őszére bejezik be.

Befejezésül bejelentette, hogy alapítójuk tevékenysége előtt tisztelegve elhatározásaik között szerepel, hogy a sportkomplexum a Váci Reménység Egyesület - Dr. Vanyek Béla Sporttelep nevet viselje a jövőben.

Forrás:(Vetési) Dunakanyar Régió
Fotó: KesziPress

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia