A Hónap Embere Szabó Krisztián

2017oktoberA Vácott született Szabó Krisztián, napjaink egyik legsikeresebb és legsokoldalúbb versenyzője

 

 

 

A Vácott született Szabó Krisztián napjaink egyik legsikeresebb és legsokoldalúbb versenyzője, aki az autósport több válfajában is kimagasló nemzetközi sikerekkel tette le névjegyét. Már autóversenyzői pályafutása megkezdése előtt is imádta a sebességet és mindent, ami extrém, illetve a száguldással kapcsolatos:

2008-ban sí diákolimpiát és ifjúsági síkrossz magyar bajnokságot nyert, de ugyanebben az évben már magyar autókrossz bajnoknak is mondhatta magát, 16 évesen.

A következő két évben már az FIA Autókrossz Európa-bajnokság Junior Buggy kategóriájában bizonyult legyőzhetetlennek. 2011-ben megválasztották az Év Extrém Sportolójának idehaza, majd 2013-ban immár a felnőttek között is Európa-bajnok lett autókrosszban, melynek elismeréseként az MNASZ Év Autóversenyzője címmel is kitüntették. 2014 végén első FIA Ralikrossz Európa-bajnoki futamán, Olaszországban rögtön dobogóra állt a Super1600-as kategóriában, a magyar autósport első dobogós helyezését megszerezve ebben a sorozatban. 2015-ben már teljes szezont futott a ralikrosszban és kipróbálta magát egy kamionos sorozatban is az Egyesült Államokban, ami ChampTruck névre hallgat. A két teljesen eltérő sorozatban egyaránt dobogóra állhatott, harmadik lett Európában és Amerikában is. Még ebben az évben az Év Rallycross versenyzője lett és regionális Prima Díjjal illették. A következő szezonban teljes mértékben a ralikrosszra koncentrált, és a tanulóév után a 2016-os Európa-bajnoki címet vette célba. A feladat nem volt egyszerű, a dán Ulrik Linnemann hozzá hasonlóan kimagaslott a mezőnyből. A páros felváltva nyerte a futamokat, és pontversenyben is fordulóról fordulóra előzték egymást. A németországi szezonzáróra az Esteringen Krisztián érkezett hátrányban, a döntőben viszont hatból harmadik idei győzelmét szerezte, ami egyetlen pont különbséggel az Európa-bajnoki címet jelentette számára, a szakág eddigi legnagyobb magyar eredményét.

2017. októberében a magyar versenyző a németországi szezonzárón már az elődöntőben bebiztosította újabb győzelmét, amely autókrosszos sikereivel együtt már az ötödik kontinentális bajnoki címe. Szabó Krisztián megvédte címét a Super 1600-as kategóriában a ralikrossz Európa-bajnokságon 2017-ben.


Szabó Krisztián kiemelkedő teljesítményével, példamutató magatartásával és kitartásával kiérdemelte a Hónap Embere megtisztelő címet.
Gratulálunk!

2017oktober
Forrás: wikipedia.org, rallycrossrx.hu

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia