A Váci Fegyház és Börtön épületeire napelemes rendszer került telepítésre

Zaro sajtokozlemeny Vác page 001Az Európai Unió támogatásávala Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg a fejlesztés

 

 

 

A Váci Fegyház és Börtön az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című pályázati felhívásra benyújtott „Napelemes rendszer telepítése a Váci Fegyház és Börtön épületére” című pályázata vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 %-a, amely 131,26 millió Forint volt.

A KEHOP-5.2.11-16-2016-00021 kódszámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg 2017.03.02. – 2017.11.30. között.
A Váci Fegyház és Börtön épületeire napelemes rendszer került telepítésre. A napelemes rendszer 220 kW csatlakozási teljesítményű. A projekt során 846 db 260 kW teljesítményű napelem panel került telepítésre. A napelemes rendszer 8 db 25 kW teljesítményű és 1 db 20 kW teljesítményű inverteren keresztül került hálózatra csatlakoztatásra.
A napelemek egy része az épület adottságai miatt lapostetőre, speciális alumínium tartószerkezetre erősített betonlap súlyozással került felhelyezésre, másik része cseréptetőre speciális rozsdamentes és alumínium tartószerkezettel és a harmadik része lemeztetőre speciális alumínium tartószerkezettel került telepítésre.
Az elosztó dobozokba kellett beépíteni a szükséges védelmi eszközöket, majd közvetlenül az inverter DC bemeneteire kötni. Az AC elosztó szekrény is tartalmazza a szükséges védelmi eszközöket, ebben található a napelemes rendszer főkapcsolója és a túláram- és túlfeszültség védelmi eszközök. A napelemes kiserőmű kisfeszültségen csatlakozik a létesítmény kapcsolóteréhez, azonban a hálózatra való termelést megakadályozó vissz-watt védelem és teljesítmény szabályzás a csatlakozási pontot vizsgálja, így a megtermelt villamos energia csak a létesítmény fogyasztás csökkentésére alkalmas, a közcélú villamos hálózat felé nem táplálhat vissza.
Az európai uniós támogatás segítségével megvalósult fejlesztés nagyban hozzájárul a hatékonyság növekedéséhez és a káros anyag kibocsátás csökkentéséhez.

Zaro sajtokozlemeny Vác page 001

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia