A Hónap Embere Jess Kinga

2017szeptember A Lyra Könyvesház tulajdonosa és vezetője.

 

 

 

Szülei a DCM építésekor jöttek Vácra, a Sztáron Sándor gimnázium tanulója volt 1978-82 között. 

Érettségi után kezdett dolgozni a váci könyvesboltban - szülei bánatára -, akik a továbbtanulásban reménykedtek. Néhány éven belül könyvkereskedői és antikvárius szakvizsgát tett. 1987. óta vállalkozó, a Lyra tulajdonosa. A Lyra Könyvesház, az ország egyik legszebb könyváruháza. Közösségük több elismerést kapott: Hermész-díj (2003), A Vidék Legjobb Könyvesboltja két alkalommal (2010, 2011.), városi dicséret, a Hattyú-díj 2007-ben. Kezdetektől fontos számára a kultúra képviselete városunkban. „Célunk, hogy a könyv, az irodalom mellett más művészeteket is kínáljunk a közönségnek.” A zenei és a képzőművészeti rendezvények rendszeresek a könyvesházban.
Havonta kiállításokat rendeznek a Torony-galériában, ahol elsősorban helyi és környékbeli művészeknek, grafikusoknak, csoportoknak, iskoláknak van lehetőségük bemutatni alkotásaikat. Évente több alkalommal kulturális programokat szerveznek, közönségtalálkozókat neves szerzőkkel. Az Olvasás Éjszakája, a Kis Könyves Éj országos programjában is részt vesznek. Kiemelten foglalkoznak helyi szerzők könyveinek és lemezeinek terjesztésével. Szívesen vesz részt közösségi ügyekben. “Szeretem, ha jól mennek a dolgok, ha nem mennek, szeretem elérni, hogy menjenek” – mondta egy nagy ember, hasonlóan gondolkodom én is.
Több civil szervezet vezetőségi tagja. 1992 óta a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány titkára, a váci Rotary Club alapító tagja, a Dunakanyar Vásárlói Klub vezetőségében is tevékenykedik.
A tisztességet és a szorgalmat tartja útmutatónak életében.
Jess Kinga, példamutató életvitelévek, cselekedeteivel kiérdemelte a megtisztelő Hónap Embere címet! Gratulálunk!

2017szeptember

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia