Új érmek a váci Royal Cross Gym dicsőségfalán

daviderika5 Dávid Erika idei mindkét nemzetközi versenyén dobogón végzett

 

 

 

A megmérettetésről és az odáig vezető útról kérdeztük Erikát:
Erika, mióta készültél és hogyan a versenyekre és egyáltalán milyen viadal volt ez a kettő, amin részt vettél? Hogyan jutottál el odáig?
4 éve szerves része életemnek a crossfit. Az első nemzetközi versenyem idén májusban volt Pécsen, majd a második októberben, Salzburgban. A pécsi versenyre 2016 májusától készültem és a felkészülést azóta is folytatom. Ez heti 4-5 edzés jelent, ebből 2 súlyemelés, a többi pedig sportàgspecifikus edzès (erő - àllóképesség, gimnasztikai edzések). Annak, aki nem ismerné a crossfitet, elmondanám, hogy tulajdonképpen mi is ez a mozgásforma. Ez több erő-állóképességi sportágat foglal magába, mint például az olimpiai súlyemelés, az erőemelés, a torna, gimnasztika, atlétika. Azaz súlyt emelünk, futunk, húzódzkodunk, medicinlabdát dobunk 3 méter magasra, dobozra ugrunk, hogy csak egy párat említsek. Eszközeink közé tartozik a kettlebell, kézisúlyzó, olimpiai rúd.

daviderika5
Voltak még magyarok rajtad kívül? Milyen helyezést sikerült elérned és mit éreztél az eredményhirdetésnél?
Mindkét versenyen egyedüli magyarként vettem részt a korosztályomban. A pécsi verseny az European Masters Throwdown, nagyon sok nemzetet vonultatott fel, ellenfeleim voltak, német, olasz, osztrák, angol, spanyol, cseh versenyzők. Ahhoz, hogy bekerülj egy versenyre, 2-3 kvalifikácoós wodot, azaz feladatsort kell végrehajtanod és videón beküldened a szervezőknek, akik az eredmények alapján rangsorolják a jelentkezőket. Itt hatodikként sikerült kvalifikálnom és a célom is a hatban maradás volt. Ezt sikerült túlszárnyalnom, a második helyen végeztem. Nagyon boldog voltam a dobogón, úgy éreztem sikerült túllépnem önmagamon, világossá vált számomra, hogy van keresnivalóm a nemzetközi porondon. Ezért kicsit bátrabban vágtam neki a salzburgi Champions Daynek, ahol a dobogó első fokán végeztem.

daviderika3

Milyen feladatokat kell teljesíteni egy ilyen versenyen?
A versenyen úgynevezett wodokat (workout of the day - gyakorlatsorozatok) kell teljesíteni, amik különböző feladatokból állnak. Mindkét verseny 2 napos volt, általában egy versenynapon 3-4 wodot kell végrehajtani.
Például a salzburgi verseny egyik wodja:
Duplatekerés ugráló-kötéllel, azaz egy ugrás alatt kétszer kell megpörgetni a kötelet, 30 kg-os labdát a talajról felvenni, majd a vállon átdobni és kötelet mászni. Ebben a sorrendben kellett végrehajtani az említett feladatokat, 4 körben, a következő ismétlésszámokkal: 1. kör: 100 duplatekerés, 10 labda, 4 kötélmászás, 2. kör: 80 duplatekerés, 8 labda, 3 kötélmászás, 3. kör: 60 duplatekerés, 6 labda, 2 kötélmászás és a 4. kör 40 duplatekerés, 4 labda és 1 kötélmászás.
Ezen a feladatsoron is látszik, hogy milyen sokoldalúnak kell lenni egy crossfiternek. Ez a wod igénybe vette a tüdőt, az alkart, a törzset, menni kellett benne rendesen. Nekem sikerült is elsőként befejeznem.

daviderika4

Mi a terved a jövőben?
Természetesen a versenyzés az egyik, novemberben az European Masters Throwdown csapatversenyén veszek részt, majd folytatom a felkészülést a jövő évre.
Legnagyobb terveim közé tartozik a Royal Cross Gym közösségét tovább építeni és egyre több embert megismertetni a crossfittel és annak kistestvérével a crosstréninggel. Ez egy könnyített változata a crossfitnek, melyet minden sportolni vágyó űzhet, kezdőtől a haladóig.
Célom, hogy nálunk mindenki a saját szintjén eddzen, mozogjon helyesen és egy erősebb, egészséges, fájdalommentes testet birtokoljon.

daviderika1

A Royal csapatában egyre több érem és serleg talál gazdára. Nemrég Fazekas Laura vett részt egy versenyen ahol első helyezést ért el. Mondanál róla is pár szót?
Örömmel! Laura 9 hónapja jár a Royal Cross Gymbe és ismerkedett meg a crosstraininggel. Mondhatom rögtön beleszeretett ebbe a sportba és rendszeresen járt az edzésekre. A Hungarian Cross Challenge szervezésében zajlott októberben egy crosstraining verseny, a Crosstraining Showdown, mely crossfit elemeket is tartalmazott, de nem volt benne súlyemelés, csak saját testsúlyos gyakorlatok, medicin labda és kettlebell.
Laura ki szerette volna próbálni magát és ez a megmérettetés kiválóan sikerült, hisz olyanokkal versenyzett, akik már évek óta aktívan űzik ezt a sportot és már versenyen is részt vettek. Nagyon büszke vagyok rá, természetesen támogatom további céljaiban és megyünk tovább együtt az úton.

Szerkesztőségünk tagjai nevében Gratulálunk Dávid Erikának és Fazekas Laurának a kiemelkedő teljesítményhez!

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia