Vonalkódokat cserélve vásároltak váci lakosok de lebuktak

police20201212 Félmilliós kárt okoztak

 

 

A váci rendőrök befejezték a nyomozást azok ellen az áruházi dolgozók ellen, akik vonalkódok átcserélésével vásároltak meg különböző termékeket – serpenyőt, gumicsizmát, ágyneműt - az eredeti ár töredékéért.

police20201212

Elmondásuk szerint egymástól függetlenül támadt az az ötlete több dolgozónak 2019 novemberében, hogy kicserélt vonalkódok segítségével jutnak minél olcsóbban a munkahelyükön kínált és általuk kiszemelt termékekhez. Először az önkiszolgáló kasszánál vásároltak és fizettek, a zökkenőmentes sikeren felbuzdulva később egy időközben beavatott pénztárosnőn keresztül vitték ki zsákmányukat. Jórészt saját használatra szánt tárgyakat szereztek be, ám egyikük anyagi problémái miatt eladásra szánt dolgokat is vásárolgatott. Egy hónapon keresztül folytatott akciójukkal több mint félmillió forintos kárt okoztak munkáltatójuknak. A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmények elkövetését, tettüket - elmondásuk szerint – megbánták, nyilatkozatuk szerint az okozott kár megtérítésére is készek.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 29 éves váci nő ellen üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének, egy 44 éves Kisnémedi, egy 33 éves váci és egy 30 éves pusztaberki nő ellen üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat megküldte az ügyészségnek.

Forrás:police.hu

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

 

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia