Megemlékezés a nemzeti ünnepen

a20Vasárnap este hat órakor kezdődik az esemény

 

 

 

Vác Város Önkormányzata tisztelettel hívja és várja a polgárokat az államalapítás nemzeti ünnepének megemlékezésére: vasárnap este hat órakor kezdődik az esemény a Konstantin téren, a Szent István szobornál.

a20

Az ünnepi esemény szónoka ezúttal Takaró Mihály irodalomtörténész lesz.
Hagyományosan az augusztus 20-ai ünnepség ad alkalmat Vác legrangosabb kitüntetéseinek átadására, a "Vác Város Díszpolgára" díjat és a "Pro Urbe" kitüntetéseket Fördős Attila polgármester adja át a díjazottaknak.
Az új kenyér megáldásával folytatódik a nemzeti ünnep városi megemlékezése, a szertartást Dr. Beer Miklós megyéspüspök végzi.
A rendezvény műsorában fellép és közreműködik a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, a Váczi Néptáncegyüttes továbbá a Váci Huszár- és Nemzetőr Bandérium.

***
Az ünnepséghez kapcsolódóan 17:00 és 19:00 között a Konstantin teret lezárják a gépjármű-közlekedés elől, ezért a 364 és 365 helyi vonalak járatai terelt útvonalon közlekednek, és nem érintik Március 15. tér, Konstantin tér és Budapesti főút megállóhelyeket.
A városi ünnepségnek rossz idő esetén a Madách Imre Művelődési Központ ad helyet.
Fontos tudnivaló, hogy a nemzeti ünnepnapon - a Váci Mosolyalbum kivételével - minden helyi kiállítás ingyenesen és egész nap látogatható.

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia