Megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról

1956 emlekev logo szinesA kegyeleti program 10 órakor kezdődik a Váci Fegyház és Börtön előtti emlékműnél

 

 

 

A kegyeleti program nyitányaként 10 órakor kezdődik a megemlékezés a Váci Fegyház és Börtön előtti emlékműnél, majd 10.30-kor dr. Kristóf Béla egykori polgármester, 11 órakor Pap Béla református lelkész, 11.45-kor az ártatlanul több évre bebörtönzött Komáromi Kornélia, 12.15-kor Kovács Ottó mártír emléktáblájának megkoszorúzásával folytatódik az eseménysorozat.

A gazdag zenei-irodalmi műsorral színesített ünnepi megemlékezés ezúttal is este hat órakor kezdődik, a helyszín a Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola AMI koncertterme.
A városi kegyeleti eseménysorozatot a hagyományokhoz híven dr. Brusznyai Árpád történész, mártír, majd dr. Pétery József püspök emléktáblájának megkoszorúzása zárja.
Az október 23-ai program keretében 17 órakor újraavatják az I. világháború váci hőseinek, áldozatainak - az utóbbi évek kutatásai alapján kiegészített - emléktábláját.

Ideiglenes menetrendváltozás
Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a megrendezésre kerülő 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezésére való tekintettel 2016. október 23-án 10.00 és 12.00 óra között a hatóság lezárja a gépjármű forgalom elől a fegyház és a Dózsa György út 54. közötti útszakaszt. 16.45 és 17:45 között a Március 15. teret, 18.45 és 19.15 között a Bartók Béla Zeneiskola, Konstantin tér 1-5. és a Püspöki Palota előtti megállókat a helyi járatú autóbuszok nem érintik.
Az okozott kényelmetlenségért elnézésüket kérjük.

56plakat

Forrás: vac.hu

Partnereink

print

 

 Váci állásajánlatok!

jooble

segitokezek

 dunakanyarlogo

 

ai logo

 

vaciegyhazmegye logo k

 

tragor ignac logo

 

konyvtar

 

vendegvarok

 

mouseoleumlogo 

 

  

Hirdetőink

borzsonyvendeghazkicsiborito

 umami

royal

 

duplexkicsi

 

starthibokicsi

 

mouseoleumlogo

 

aquadream

 

klimasz logo

 

Royal Fitness logo

 

vipbizt

 

rubraetterem logo

 

prestige

 

repetabisztro logo

 

hbmultimedia